Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Μουζάκι … η ανυπόφορη πόλη


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Με ανησυχία, απογοήτευση και θλίψη παρακολουθούμε και καταγράφουμε τη μελαγχολική καθημερινότητα στον τόπο μας, εν μέσω πανδημίας ένα και πλέον χρόνο μετά τον Ιανό.

Οι μόνοι δείκτες οι οποίοι βαδίζουν συνεχώς αυξανόμενοι είναι ο εφησυχασμός των αρμοδίων η απραξία τους, η απραγία, η αδράνεια, η οικονομική ασφυξία και η επικινδυνότητα.

Αδιανόητο, παράλογο, αδιερεύνητο, ανέλεγκτο, μη νόμιμο και επιζήμιο το «σκάνδαλο λεηλασίας πορτών-παραθύρων και κατεδάφισης 1075 m2 κτηρίου του Κ.Υγείας Μουζακίου!».

Η Δυτική Περιφερειακή Οδός ένα χρόνο και πλέον είναι κλειστή και σπασμένη στη δύο!

Καλντερίμια οι Δρόμοι με τις νταλίκες να αλωνίζουν μέρα νύχτα στο κέντρο του Μουζακίου.

Το αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό μας μνημείο, η Π. Γέφυρα Μουζακίου κλειστή καταρρέει!

Το ζωοπάζαρο του Μουζακίου έκλεισε! συμπαρασύροντας σε χειμερία νάρκη την αγορά μας.

Τα αδέσποτα κυριαρχούν ελεύθερα, ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα στο κέντρο της κωμόπολης.

Τα αιωνόβια πλατάνια μας, ιστορικά μνημεία στα «Καλαντζέϊκα» και στο «Παλιοπήγαδο», με μανία κόπηκαν-εξοντώθηκαν! Το ίδιο και ο Αείλανθος προ καιρού ανεξήγητα και ατιμώρητα.

Η έλλειψη σταθμού μέτρησης αιθαλομίχληςκαι αέριας ρύπανσης τονίζει την εγκατάλειψη.

Μια ματιά στις λιθορριπές! στα αέρινα παγκάκια! και στα έργα! διευθέτησης κοίτης Ποταμού Παμίσου, φτάνει για να αντιληφθείς την επικινδυνότητα της πλημμυρικής κοίτης.

Όταν βρέχει μαζεύουμε τα ρεβέρ! για να περπατήσουμε σε δρόμους και πλατείες, λόγω έλλειψης αποχέτευσης όμβριων.Με κλειστή μύτη περνάμε από φρεάτια χωρίς ταπέτα! λόγω δυσοσμίας και με κίνδυνο της  σωματικής μας ακεραιότητας από λακκούβες και πεζοδρόμια χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα!Σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία από τρέχοντα βοθρολύματα, ακαθαρσίες, απορρίμματα, ελλιπείς κάδους και παραβίαση μέτρων πρόληψης μετάδοσης κορονοιού και άλλων ασθενειών! Γέμισαν οι ράχες, τα λαγκάδια, ο βιολογικός και τα παρόχθια του Παμίσου ενεργούς Χ.Α.Δ.Α!Σύνηθες φαινόμενο η Έκθεση ανύποπτων Πολιτών και ιδιαίτερα αθλούμενων Παιδιών! σε επικινδυνότητα από αναπνεύσιμες και διαταραγμένες καρκινογόνες Ίνες Αμιάντου και ΑΕΚΚ!Το φυσικό αέριο δεν έφτασε ακόμα στο Δημαρχείο και στο εμπορικό κέντρο της πόλης, παρά το οικόπεδο που παραχωρήθηκε και το κτήριο των Δημοτικών Σφαγείων που απαξιώθηκε. Τραγελαφική και σκοτεινή η διαχείριση, διακίνηση, διανομή τροφίμων! και κοινωφελών ενισχύσεων για τους πλημμυροπαθείς του Ιανού!με φορτώματα, ξεφορτώματα και αγωγιάτες! και με ελλιπή τον δημοτικό φωτισμό που άναβε τη μέρα και έκλεινε τη νύχτα! «Όπου κι αν Κοιτάξεις, Αν Βλέπεις… Αυτή η Πόλη σε Πληγώνει!»

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 76 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα παιδιά γιορτάζουν... Τα παιδιά διεκδικούν