Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Όλα στη θέση τους … πλην του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


 Αγαπητοί Πολίτες, Μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της αποκατεστημένης! Δημοτικής Περιφερειακής Οδού στο μέρος! που ήταν πριν τον Ιανό και την παραμονή δυτικά του Ποταμού Δημαρχείου και Κλειστού Γυμναστηρίου στην ίδια θέση! θλίψη, θυμός και αγανάκτηση διακατέχει τους Μουζακιώτες και τους κατοίκους της ευρύτερης περιφέρειας, για το εξακριβωμένο πλέον πρωτοφανές και ανομολόγητο «σκάνδαλο κατεδάφισης 1075 m2 κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου».

Αυτή η πραγματικότητα κατέρριψε την «ατεκμηρίωτη, καταστροφική και προσβλητική για τη δημόσια περιουσία,τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση απόφαση, βάσει της οποίας το κτήριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, κρίθηκε επικίνδυνο από στατικής και δομικής άποψης και άμεσα κατεδαφιστέο!»

Επιβεβαιώνεται σήμερα περίτρανα και παταγωδώς ο παραλογισμός της κυριολεκτικά αδιανόητης, αναιτιολόγητης, αδιερεύνητης, επιζήμιας και ατιμώρητης «διάλυσης και λεηλασίας κτηρίου και εξοπλισμού Κ. Υγείας Μουζακίου».

Υπενθυμίζουμε ότι το κτήριο που δεν κατέρρευσε είχε νόμιμη Οικοδ. Άδεια (752/1985),εκθέσεις αυτοψίας και αποφάσεις αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών δόμησης και επιτροπής ελέγχου ετοιμόρροπων κατασκευών Ν. Καρδίτσας (Α.Π 73/15-1-21) που γνωμοδότησαν ομόφωνα μετά τον Ιανό ότι, «η κατασκευή δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπη! Το κτήριο έχει στατική  επάρκεια! Ούτωςμε επισκευή και ενίσχυση, να είναι δυνατή η ασφαλής επανάχρησή του!»Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, ο Δήμος Μουζακίου παρότι το έτος 1993 δώρισε το ακίνητο στο Υπουργείο Υγείας, εν τούτοις μόλις μεταβλήθηκε η χρήση του παρέλειψε τραγικά ως νόμιμος ιδιοκτήτης πλέον να ενεργοποιήσει το δικαίωμα ανάκλησης δωρεάς, απαιτώντας την αυτοδίκαιη επιστροφή κυριότητας.

Αντί αυτού σήμερα πανηγυρίζουν γιατί βγήκεη οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου Κέντρου Υγείας λόγω ακαταλληλότητας! του προ υπάρχοντος.

Στην ουσία δηλαδή θα σπαταλήσουν εκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα για ένα κτίριο που ήταν δικό μας! ήταν έτοιμο!και το γκρεμίσανε! συν τα χρήματα που ξόδεψαν και θα ξοδέψουμεγια εξοπλισμό, ενοίκια και αγορές ακινήτων.Επιτέλους το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Είναι ώρα καθήκοντος, ευθύνης, συνείδησης και ελέγχου…».-                                        

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τελετή αναγόρευσης διδακτόρων και απονομής διπλωμάτων σε αποφοίτους
Επόμενο άρθρο Μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρατήρησαν τη μερική έκλειψη ηλίου