Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Ώρα κρίσης … για το κτήριο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Άφωνη  η κοινωνία του Μουζακίου επί οχτώ μήνες παρακολουθεί  την Οδύσσεια των «αλόγιστων δαπανών» και τη «σπατάλη του δημοσίου χρήματος» που έχει να κάνει με την πολυθρύλητη και αντικρουόμενη φύλαξη, στήριξη και κατεδάφιση ολόκληρου του κτηρίου του Κ. Υγείας Μουζακίου.

Μετά τα 24.800,00€ για τη φύλαξη και τις 150.000,00€ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για προστασία, στο χορό των αντιφατικών αποφάσεων χρηματοδότησης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για προστασία! και ταυτόχρονα κατεδάφιση! του εναπομείναντος τμήματος, προστέθηκε και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.600,00 € από την ιδιοκτήτρια 5η  Υγειονομική Περιφέρεια για καθαίρεση του καταρρεύσαντος τμήματος (60 τ.μ), κατεδάφιση του υπολοίπου (1075 τ.μ)! και μεταφορά των αποβλήτων κατεδάφισης!

Το πλέον παράδοξο όμως και την ίδια περίπου χρονική στιγμήείναι ότι, σε απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών προϋπολογισμού 143 εκατομμυρίων ευρώ! για  την αποκατάσταση ζημιών από τον Ιανό στο Μουζάκι προβλέπεται και η «…απομάκρυνση του καταστραμμένου Κέντρου Υγείας…!!» και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου!

Υπενθυμίζουμε περίεργες, παραπλανητικές, αντιφατικές, ανήκουστες και επιζήμιες αποφάσεις, ενημερώσεις και ενστάσεις! της ιδιοκτήτριας 5ηςΥ.πεεπί τελεσίδικης απόφασης της Επιτροπής Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας, στην οποία αναφέρεται ότι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει «να επισκευάσει το εναπομείναν τμήμα…!» του Κ. Υγείας Μουζακίου το οποίο έχει στατική επάρκεια! κ.α..

Ερωτηματικά και ανησυχία προκαλεί η παντελής έλλειψη ελέγχου και δημόσιων απαντήσεων της ιδιοκτήτριας  5ηςΥ.πεγια το «σκάνδαλο της καταστροφής και διάλυσης κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου» δια των αυθαίρετων, χωρίς άδεια και νόμιμη προϋπόθεση, εργασιών προετοιμασίας κατεδάφισης και αδιαφανούς καθαίρεσης και απομάκρυνσης  Πορτών, Παραθύρων, Κουφωμάτων, ηλεκτρικών συσκευών, Αρχειακού, Γραφειακού, Τηλεπικοινωνιακού, Υγειονομικού Υλικού, Εξοπλισμού, κ.ά.

Ύστερα από αυτά τα θλιβερά, προκύπτει υποχρέωση να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι για αλόγιστες δαπάνες, ζημία και αδιαφάνεια στο «Κύκνειο Άσμα… του κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εποικοδομητική συνάντηση Θάνου Σκάρλου με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή
Επόμενο άρθρο Περιφέρεια Θεσσαλίας: 6η Διακρατική Συνάντηση Innoprovement