Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Ρήμαξε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Ύστερα από διαμαρτυρίες και σχετικές αυτοψίες διαπιστώθηκε ότι, το πολύπαθο! Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Μουζακίου στις όχθες του Παμίσου δίπλα στον Άγιο Στέφανο και απέναντι από το Δημαρχείο, Βρίσκεται εν γνώσει όλων ακάθαρτο, αφύλαχτο! εκτός λειτουργίας! Εγκαταλειμμένο! και επικίνδυνο!για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα μικρών παιδιών και μαθητών.

Υπενθυμίζουμε ότι, η καθημερινή εικόνα του «Κλειστού» πλέονΠ.Κ.Αείναι η δεμένη με σχοινιά! αλλά διάπλατα ανοιχτή Πόρτα! η διαλυμένη Κερκίδα! τα σπασμένα σήματα!τα σκουριασμένα Φωτιστικά με τις λάμπες Πεταμένες! Οι ακατάλληλοι Ποδηλατόδρομοι! ταΣκουπίδια! τα άκοπαΧόρτα! τα τσιμέντα!οι Πέτρες, οι Πρόκες! τα εξέχοντα Σίδερα,οι άθλιες απέξω ράμπες ποδηλάτου! κ.α. Επικίνδυνα αντικείμενα και εγκαταστάσεις, που δεν επιτρέπουν στα παιδιά μας να εκπαιδεύονται κυκλοφοριακά ορθά και με ασφάλεια.

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο αρμόδιο του Δήμου Μουζακίουκαι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι, δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ Λειτουργία,Ορθολογικός προγραμματισμός, Καλή λειτουργική κατάσταση, Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και διάθεση Π.Κ.Α σε σχολεία, φορείς κ.α.Κανένας δε μαθητής δεν έχει εκπαιδευτεί εκεί τελευταία και Ουδείς έχει λάβει έγγραφη Πιστοποίηση-Σήμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους και μετά από τέσσερα (4) χρόνια είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους υπεύθυνους του Δήμου Μουζακίου αλλά και στους τυχόν ελέγχοντας! ΠαράλειψηΕκτέλεσης αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου (312/2003), υποχρέωση προστασίας μικρών παιδιώνκαι τήρηση συμβατικών υποχρεώσεων,για ασφαλήλειτουργία και συντήρηση του Π.Κ.Α σύμφωνα με την από 9/1/2004 Προγραμματική Σύμβαση παρ.9 και 10.

Είναι καιρός πλέον η κοινωνία να πληροφορηθεί γιατους κινδύνους που είναι εκτεθειμένα τα παιδιά μας, λόγω της απαράδεκτης κατάστασηςπου επικρατεί στο Π.Κ.Α με ευθύνη των αρμοδίων του Δήμου Μουζακίου. Γι αυτό άμεσα προκύπτει υποχρέωση αποκατάστασης και επαναλειτουργίας Π.Κ.Α και διενέργεια έρευνας για ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική και ηθική ζημία και βλάβη, καταλογίζοντας τυχόν ευθύνες σε όσους αδιαφόρησαν! μέχρι σήμερα στη Φθορά της Δημοτικής Περιουσίας.«Είναι ώρα καθήκοντος, συνείδησης, ευθύνηςκαι ελέγχου….».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας