Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Σκοτεινή … η διαβούλευση για το οικόπεδο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Σάλος ξέσπασε στο Μουζάκι και στην ευρύτερη περιφέρεια με τις «εξωπραγματικές, λαϊκίστικες και προεκλογικές δηλώσεις του Δημάρχου για την περίεργη, ανήκουστη, ανεύθυνη, υποκριτική, ενοχική και χωρίς ίχνος αυτογνωσίας ανακοίνωση του Δήμου Μουζακίου, με την οποία θέτει σε δημόσια διαβούλευση την αξιοποίηση της οικοπεδικής! έκτασης 3,5 στρεμμάτων όπου βρίσκονταν το κατεδαφισθέν! παλιό Κέντρο Υγείας Μουζακίου που σήμερα ανήκει! στην 5η Υ.Π.Ε και θα παραχωρηθεί! στο Δήμο μας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης του νέου Κ. Υγείας».

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς έτσι περίτρανα και πλήρως τεκμηριωμένα ο παραλογισμός! η ηθική και οικονομική βλάβη του κυριολεκτικά αδιανόητου, επιζήμιου, ανέλεγκτου και ατιμώρητου «σκανδάλου λεηλασίας» και κατεδάφισης 1075 m2 δημοτικού κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου! το οποίο δεν είχε καταρρεύσει, δεν ήταν επικινδύνως ετοιμόρροπο και θα μπορούσε να επαναχρησιμοποιηθεί!

Πριν από τρία χρόνια ο Δήμαρχος Μουζακίου και ενώ ήξερε ότι, δεν είχε ιδιόκτητους χώρους για τις ανάγκες του Δήμου εν τούτοις δεν μας άκουσε, δεν κάλεσε τους Πολίτες σε πραγματική διαβούλευση και συνεργασία για την αξιοποίηση Τότε! ολόκληρου του ακινήτου και δεν υπέβαλλε αίτημα παραχώρησης (παρά τη δέσμευση και την υποχρέωση που είχε), για να στεγάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Μουσείο, το Κ.Ε.Π, τη Δ.Ε.Υ.Α, Συλλόγους, Φορείς κ.α.

Τώρα πανηγυρίζει και θριαμβολογεί, δήθεν για τη μελλοντική παραχώρηση του δικού μας οικοπέδου! Αποκρύπτοντας την αλήθεια και «παραπλανώντας τους Πολίτες, Αντί να απολογηθεί γιατί ζημίωσε! το Δήμο του προχωρώντας σε Μισθώσεις! και Απευθείας αγορές ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ»!

Κατέπεσαν έτσι όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα της δήθεν ακαταλληλότητας και αξιοποίησης οικοπέδου και κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου λόγω σαθρότητας του εδάφους! με την παράδοση στην κυκλοφορία της Δυτικής Περιφερειακής Οδού εκεί που ήταν πριν τον Ιανό! Και την παραμονή του Δημαρχείου και του Κλειστού Γυμναστηρίου στην ίδια σαθρή θέση!

Υπενθυμίζουμε ολέθριες, επιζήμιες, ανέλεγκτες και ατιμώρητες παραλείψεις Δημάρχου, υπευθύνων Κοινότητας, Δήμου Μουζακίου και των συλλογικών του οργάνων, οι οποίοι δεν απαίτησαν ως όφειλαν την αυτοδίκαιη επιστροφή κυριότητας ακινήτου και δεν ενεργοποίησαν το δικαίωμα ανάκλησης Δωρεάς (1993),λόγω εξάλειψης Σύστασης (2020), με τραγικό επακόλουθο την απώλεια κυριότητας μεγάλης ακίνητης δημοτικής περιουσίας. Πλήρης Παραλογισμός!

Οι υπεύθυνοι κατά την άποψή μας πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί προκάλεσαν ιδιαιτέρως μεγάλη οικονομική ζημία άνω του 1.500.000,00€ και προφανή ανυπολόγιστη ηθική βλάβη.«Είναι ώρα καθήκοντος, ευθύνης και συνείδησης…».-

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας στη Βουλή
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας του Πολιτιστικού Αθλητικού Ομίλου Καρδίτσας