Ειδήσεις

Αστέρης Βασιλάκος: Αργεί η αποκατάσταση των ζημιών Ιανού στο Μουζάκι


Αγαπητοί Συμπολίτες, Μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο! από τα θλιβερά γεγονότα της 18ης και 19ης  Σεπτεμβρίου 2020 με τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός»κι ακόμα δεν προέκυψεεκτέλεση, ολοκλήρωση και παράδοση όλων των προβλεπόμενων έργων εντός του συμβατικού χρόνου περαίωσης, ήτοι μέχρι την 24-02-2023.

Μάταια ψάχνουμε στην Κοινότητα Μουζακίου να βρούμε κάτι σχετικό για την λειτουργική αποκατάσταση των 770 μ. της Δυτικής Περιφερειακής Οδού!τα πεζοδρόμιά της! τα στηθαία ασφαλείας!τα έργα αποχέτευσης!τη σήμανση! Τον Οδοφωτισμό! Τις διαμορφώσεις! την τοποθέτηση κατάλληλου κιγκλιδώματος!προς την πλευρά του Ποταμού!την ανακατασκευή4.400 μ. του υπαίθριου χώρου στάθμευσης με τα έργα εξοπλισμού! τα ασφαλήφωτιστικά του σημεία! κ.α.

Απορίας άξιο η σημερινή τραγική εικόνα των 1150 μ. της κομμένης!Οδού προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ!με τα καταστραμμένα στην πλειοψηφία τους τοιχία αντιστήριξης σε μήκος 800 μ! και την προσφάτως απολεσθείσα με τον Daniel πανάκριβη επένδυση! κοίτης Ποταμού Παμίσου με συρματοκιβώτια.

Δίκαια αγανακτούν και διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Μουζακίου για τα κατακρημνισμένα και κατεδαφισμένα Γυμναστήρια! και Κ. Υγείας! τα βουλωμένα ακόμαρέματα! και φρεάτια! την έλλειψη σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών!τον κλειστό δρόμο προς τη Λίμνη Ν. Πλαστήρα! τις κακοτεχνίες! τις αστοχίες έργων και μελετών!για τους απέραντους δανειοθαλάμους! τα λατομεία! τα εργοτάξια! και τις τεράστιες αμμοληψίες!από την κοίτη του Παμίσου.

Όπως φαίνεται είναι μακρύς ο δρόμος! της υπεύθυνηςκαι σοβαρής ενημέρωσης για τα αίτια, τις συνθήκες και τη διαχείριση των επιπτώσεων της επαναλαμβανόμενης για δεύτερη φορά μέσα σε τρία (3) χρόνια ολικής κατάρρευσης και καταστροφής υποδομών!της κωμόπολής μας.

Δυστυχώς πληρώνουμεεμείς σήμερα τις κλειστές! και με μη ανακοινώσιμες αποφάσεις, συσκέψεις Κυβερνητικών στελεχών, Περιφερειάρχη, Δημάρχουκαι εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας στο Δημοτικό Κατάστημα Μουζακίου στις 31/1/2022! χωρίς να γνωρίζουμε τι ήταν αυτό που κουβεντιάστηκε περί του χρόνου αποκατάστασης των ζημιών «Ιανού» και δεν έπρεπε να το γνωρίζουν οι Πολίτες.

Προφανώς προκύπτει ένα ζήτημα με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται στο Δήμο Μουζακίου, τη συμμετοχή των Φορέων και των εκπροσώπων των Πολιτών σε συσκέψεις και στη λήψη αποφάσεων,διεκδίκησης και απαίτησης άμεσης, ορθής και ολοκληρωμένης της πανάκριβης! αποκατάστασης βλαβών και ζημιών Ιανού.

Δεν γνωρίζουμε τι διαπιστώνει, τι περιμένει και αν εισακούεται η τοπική αρχή. Εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι, Πολίτες, ανάπτυξη, πρόοδοςκαι φυσικό περιβάλλον δεν μπορούν άλλο!Δεν αντέχουνπλέον αποκλεισμούς!και υποβάθμιση! Καιρός να ανασάνει η πόλη μας ελεύθερακαι χωρίς το φόβο της βροχής.Είναι χρέοςτης αιρετής αυτοδιοίκησηςκαι απαίτηση της κοινωνίας.-

«Είναι ώρα ολιστικής προσέγγισης προβλημάτων και αναγκών του Μουζακίου!»

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Πρόεδρος Κοινότητας Μουζακίου, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου, Παμίσου, Ιθώμης

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης
Επόμενο άρθρο Δ. Κουρέτας: Η πολιτική προστασία είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα