B. Tσιάκος: «Θα πιέσουμε μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να δικαιωθούν οι θέσεις μας»


Σημαντικές απώλειες καταγράφει η Καρδίτσα σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τα προβλεπόμενα στο σχέδιο «Αθηνά». Η παρουσίαση του σχεδίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, δείχνει ότι οι σοβαρές και τεκμηριωμένες ενστάσεις που όλο το προηγούμενο διάστημα, οι εκπρόσωποι της Καρδίτσας παρουσίασαν στην ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δυστυχώς δεν ελήφθησαν υπ’  όψιν.

Όπως όλα δείχνουν, η δασοπονία μεταφέρεται στο Καρπενήσι, όχι γιατί επικράτησαν ακαδημαϊκά κριτήρια, αλλά γιατί επικράτησαν άλλου είδους ισορροπίες.

Αρνητική είναι η εξέλιξη και με τις σχολές Τεχνολογίας Τροφίμων και Διαιτολογίας που δεν αποτελούν ανεξάρτητη σχολή, όπως επιδιώκαμε, αλλά διοικητικά εντάσσονται στη Λάρισα. Επιπροσθέτως οι αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα μετακομίσει σχολή των Σερρών στην Καρδίτσα, ναυάγησαν ενώ δεν αποκλείεται να χαθεί και η κατεύθυνση του «δασικού περιβάλλοντος» από το τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, καθώς αντιδρούν οι καθηγητές του τμήματος, σε μια τέτοια μετεξέλιξη. Δυστυχώς η Καρδίτσα για μια ακόμη φορά καταβάλει βαρύ τίμημα στο όνομα της χειμαζόμενης εθνικής οικονομίας. Δυστυχώς παρά τον συνεχή αγώνα μας, δεν καταφέραμε να πείσουμε την ηγεσία του υπουργείου παιδείας για τα αυτονόητα. Ωστόσο δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια. Μέχρι τη τελική έγκριση του σχεδίου υπάρχουν περιθώρια. Κεντρικός μας στόχος για τις επόμενες λίγες ημέρες που απομένουν, μέχρι την οριστικοποίηση του σχεδίου θα είναι να πετύχουμε μεταβατικό διάστημα παραμονής, για τη σχολή της Δασοπονίας όπως ισχύει και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις. Ακόμη ζητούμε διοικητική αυτοτέλεια για το Τεχνολογίας Τροφίμων και τη διαιτολόγια καθώς και ενσωμάτωση κατεύθυνσης «δασικού περιβάλλοντος» στη σχολή Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Στην κατεύθυνση αυτή βρισκόμαστε ήδη σε επαφή με τους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους που παρακολουθούν στενά το θέμα, όπως και με τους άλλους εκπροσώπους της Καρδίτσας, για να συνεχίσουμε τις πιέσεις μέχρι και την τελευταία στιγμή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Επόμενο άρθρο Έργα συνολικού προϋπολογισμού 31,6 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας