Ειδήσεις

Charitou Street – Food festival: Ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου


Το Charitou Street – FOOD FESTIVAL στην πόλη της Καρδίτσας έρχεται την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Μαΐου γεμάτο μουσική και, φυσικά, πολλές γευστικές προτάσεις.

Η Οδός Χαρίτου γίνεται ένας δρόμος με φαγητό, χώρους για τους επισκέπτες,
διαφορετικές κουζίνες και ένα μεγάλο party για όλους τους επισκέπτες.

Κουζίνες απ’ όλο τον κόσμο, ξεχωριστές συνταγές, καταξιωμένα καταστήματα εστίασης αλλά και μουσική με τρεις συναυλίες και δύο ξεχωριστούς Djs, περιμένουν κοινό σε ένα διήμερο γεμάτο με εκπλήξεις…

Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι εκπρόσωποι των φορέων συνδιοργανωτών παραχώρησαν σχετική συνέντευξη τύπου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει ενεργά την εκδήλωση.

Αναλυτικά, τόνισαν τα παρακάτω:

Κώστας Νούσιος, Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

«Γεύση και πρωτοτυπία, συνταγές με παράδοση και κυρίως μια πανδαισία πρώτων υλών και δημιουργίας από όλο τον κόσμο. Αυτά συνθέτουν το 1ο αστικό street food festival  που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Χαρίτου την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Μαΐου και που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας, ο δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Παράλληλα θα εμφανιστούν μουσικά συγκροτήματα , τα οποία θα ‘’ντύσουν ‘’ μουσικά το event, αλλά και Stand Up Comedy για όλο το διήμερο. Γίνεται λοιπόν φανερό ότι δεν μιλάμε απλώς για μια εκδήλωση γαστριμαργικού ενδιαφέροντος, αλλά για ένα ποικιλόμορφο γευστικό ταξίδι, που στόχο έχει να γνωρίσουμε, να εξερευνήσουμε και να έρθουμε σε επαφή με γευστικές συνήθειες από όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα το 1ο αστικό Street Food Festival δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν μια διαφορετική  πλευρά του street food  συνδυάζοντας γεύση και απόλαυση.

Καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες και τους επισκέπτες του διημέρου να συμμετέχουν σ΄αυτό το πρωτότυπο event και να διασκεδάσουν με γεύσεις από όλο τον κόσμο και μουσική».

Βασίλης Τσιάκος, δήμαρχος Καρδίτσας

«Την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Καρδίτσα, στην οδό Χαρίτου, θα γίνει το 1οFood Festival εντός της πόλης. Στην οδό Χαρίτου πέφτουν οι τελευταίες πινελιές. Είναι ο πρώτος δρόμος ήπιας κυκλοφορίας που σηματοδοτεί ότι στην εποχή που ζούμε χρειάζονται ήπιοι ρυθμοί. Θα είναι διήμερο, μια μεγάλη γιορτή με πολλές γεύσεις από όλο τον κόσμο. Τέτοιες εκδηλώσεις και διοργανώσεις σηματοδοτούν την εξωστρέφεια και την ελπίδα ότι όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε αποτέλεσμα.

Όταν υπάρχει αστική ανάπλαση, υπάρχει ταλαιπωρία. Από αύριο, όμως, οι πολίτες θα έχουν να εισπράξουν μόνο κέρδος.

Συγχαρητήρια σε όλους συμμετέχοντες. Καλούμε τους Καρδιτσιώτες να το επισκεφθούν».

 

Γιώργος Στεργιούλης, υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων Επιμελητηρίου Κσρδίτσας

«Κάναμε πολλή δουλειά με το Δήμο, την Περιφέρεια, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας. Ήταν ένα δύσκολο event. Στις δυσκολίες αυτές, αποδείξαμε ότι οι άνθρωποι που καταλαμβάνουν τις θέσεις αυτές, προέβαλαν τον εαυτό τους μπροστά και τα ξεπεράσαμε. Καλώ τον κόσμο να στηρίξει την εκδήλωση.

Όπως είπε και ο δήμαρχος, ο κόσμος στη Χαρίτου ταλαιπωρήθηκε. Συνεργαζόμαστε άριστα και νομίζω ότι αυτό αρχίζει να φαίνεται».

 

Αριστοτέλης Αντωνίου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας

«Το διήμερο αυτό θα είναι μια γιορτή για την πόλη μας. Θέλουμε να αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Συνεταιριστική Τράπεζα είμαστε όλοι εδώ και καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την εκδήλωση και να περάσουμε όλοι καλά».

 

Γιώργος Μπούκης, Πρόεδρος Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας

«Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας είναι ένας οικονομικός οργανισμός που στηρίζει την αγορά. Η οικονομία δεν είναι μόνο δείκτες και μεγέθη. Είναι και ψυχολογία. Και τέτοιες εκδηλώσεις τονώνουν την οικονομία. Γι ΄ αυτό και εμείς είμαστε εδώ και στηρίζουμε τη διοργάνωση».

 

Κώστας Λαμπρόπουλος, οικονομικός επόπτης Επιμελητηρίου Καρδίτσας

«Χαιρετίζω αυτή την πρώτη εκδήλωση. Είμαι εδώ με δύο ρόλους. Ως οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου και ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων της οδού Χαρίτου. Αυτός ο δρόμος, μετά από τόσα βάσανα και προσμονή, πήρε τη μορφή που του άξιζε. Εύχομαι ο Δήμος, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να συνεχίσει και σε άλλες γειτονιές. Το FoodFestivalεύχομαι να έχει την επιτυχία που του πρέπει  και να το ευχαριστηθούν όλοι».

Το μουσικό πρόγραμμα
Κυριακή
28.05
11:00 – 12:00 ME.NTA (Dj Set)
12:00 – 14:00 ΑLANTALA band (LIVE CONCERT)
14:00 – 17:30 MUSICA RADIO + PLUS Music
17:30 – 21:00 GEORGE NTEMOS (Dj Set)
21:00 – 23:00 IDRA KAYNE (LIVE CONCERT)
23:00 – 00:00 GEORGE NTEMOS (Dj Set)
All Day: Stavros Batras  – StandUp Comedy

Δευτέρα 29.05
11:00 – 14:00 ME.NTA (Dj Set)
14:00 – 17:30 MUSICA RADIO + PLUS Music
17:30 – 21:00 GEORGE NTEMOS (Dj Set)
21:00 – 23:00 CHARA SAKELAROPOULOU
+ D. Miaritis – A. Sianidis  (LIVE CONCERT)
23:00 – 00:00 GEORGE NTEMOS (Dj Set)
All Day: Stavros Batras  – StandUp Comedy

Δύο ημέρες γεμάτες μουσική με,  funk & soul – 80s – Pop – Ελληνική Σκηνή – World Music – Hip Hop… και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο με προσκεκλημένα καταστήματα και τις Κουζίνες τους. Ετοιμάσου!

Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Επιμελητήριο Καρδίτσας
Υποστήριξη: Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
Χορηγός: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Παραγωγή: MUSICA PROJECT / MUSICA RADIO)

 

Προηγούμενο άρθρο 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (6th International Dance Festival Disability)
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Κολοκοτρώνη