Ειδήσεις

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεχίζεται η αγαστή συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Θεσσαλία


Με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, κ Χρήστος Τριαντόπουλος,  στο γραφείο του αρχηγού, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Η συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, είχε ως θέμα την  στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει όλη αυτή την περίοδο, εστιάζοντας στη σημαντική αρωγή και σε καθοριστικές  παρεμβάσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο κατά τη διαχείρηση, όσο και κατά την αποκατάσταση στη Θεσσαλία, μετά τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου, που έπληξαν σημαντικά την περιοχή.

Κατά την συνάντησή τους ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, κ. Φλώρος, τόνισε τις στοχευμένες και καινοτόμες πρωτοβουλίες, που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), με στόχο την απομείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε κάθε έκφανση της λειτουργίας τους, καθώς και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών τους, ενώ αναφέρθηκε επίσης, στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα, ως προς την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, μέσω της διάθεσης βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων έργου, της τοποθέτησης γεφυρών Μπέλεϋ για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, της διάθεση πλωτών και εναέριων μέσων για τον απεγκλωβισμό των πληγέντων, καθώς και της δημιουργίας σταθμών απολύμανσης με προσωπικό και μέσα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας (ΕΔΛΟ/ΠΒΧ) του ΓΕΕΘΑ. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην αξιέπαινη εθελοντική προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και στην προσφορά των αντίστοιχων ειδών από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την επικράτεια με σκοπό την ανακούφιση των πληγέντων.

Με αφορμή την επίσκεψή του ο Υφυπουργός, κ Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού στάθηκε στον δύσκολο εθνικό αγώνα που δόθηκε και που συνεχίζει να δίνεται ακόμα στη Θεσσαλία, υπογράμμισε το σημαντικό έργο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο πεδίο, όσο και στις καίριες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «[…] η συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο κατά τη δύσκολη διαχείριση, όσο και κατά την αποκατάσταση σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγη από την ακραία και πρωτοφανή πλημμύρα του Σεπτεμβρίου ήταν σημαντικότατη και καθοριστική σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Σε πολλά πεδία και διαστάσεις οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια και στο έργο του κρατικού μηχανισμού. Ένα από αυτά τα πεδία ήταν και οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών στα πλημμυρισμένα κτίρια από τους μηχανικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου συνεργάστηκαν άψογα με τα στελέχη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βοηθώντας τους συμπολίτες και το καταγραφικό έργο. Και θέλω να τους ευχαριστήσω για αυτό. Όπως, πρέπει να ευχαριστήσω, επίσης, για την άψογη συνεργασία τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, υπό τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας και του Υπουργού, για τις παρεμβάσεις και τα έργα αποκατάστασης, δίνοντας λύσεις σε δύσκολες περιοχές. Μια από αυτές είναι το Πήλιο, όπου σε λίγες ημέρες ενώθηκε το Νότιο Πήλιο, ενώ και στο Πουρί και το Μούρεσι δρομολογήθηκαν και ολοκληρώνονται έργα προσωρινής πρόσβασης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έχει εδραιωθεί, λοιπόν, ένας αποτελεσματικός μηχανισμός συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως έχει υπογραμμίσει και ο Υπουργός, κ. Βασίλης Κικίλιας, με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία κατά τη διαχείριση και την αποκατάσταση περιοχών που πλήττονται από μεγάλες φυσικές καταστροφές […]».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος
Επόμενο άρθρο Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Νομό Καρδίτσας