Ειδήσεις

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας


Την θριαμβευτική ανάσταση εκ των νεκρών του Ιησού Χριστού, σηματοδότησε ο παιάνας της Αναστάσεως “Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος”.
Η Ανάσταση έγινε παρουσία εκατοντάδων πιστών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος διένημε το άγιο φως.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2024 και ώρα 10:30΄μ.μ., υποδέχθηκε το Άγιο Φως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης. Στις 11:00΄μ.μ., χοροστάτησε στην ακολουθία του Μεσονυκτικού και στις 12:00΄, προεξήρχε της τελετής της Αναστάσεως. Στη συνέχεια, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Προ της τελετής της Αναστάσεως, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ανέγνωσε το Πασχαλινό Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Λειβαδάς αποκλειστικά στο Ηχόραμα 100,8: Η μουσική είναι το κλειδί για τον παράδεισο
Επόμενο άρθρο Με κάθε επισημότητα οι τιμητικές εκδηλώσεις Καραϊσκάκεια στο Μαυρομμάτι