Ειδήσεις

Δ. Κουτσούμπας από τη Νίκαια: Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη επίσκεψη του στο μπλόκο των αγροτών του Αη Γιάννη της Λειβαδιάς και της Πελασγίας στη Φθιώτιδα επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής του Μπλόκου της Νίκαιας και εκπροσώπους των υπόλοιπων μπλόκων της Θεσσαλίας, της Αγιάς, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και του Ριζόμυλου. Τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος για την άμεση ανταπόκριση του ΚΚΕ στην πρόσκληση των αγροτών και τον ενημέρωσε για τα αιτήματα τους.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους αγρότες τόνισε: “Εδώ στα μπλόκα χτυπάει η καρδιά της ελληνικής αγροτιάς, στη Νίκαια, στη Θεσσαλία αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων, των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων γιατί έχετε δίκαια αιτήματα, όλο το δίκιο είναι με το μέρος σας. Δίνετε μάχη επιβίωσης αυτή τη στιγμή. Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Είμαστε εδώ γιατί υποστηρίζουμε τα αιτήματα σας   και σ’ αυτό τον αγώνα θα είμαστε πάντα μπροστά όχι με υποσχέσεις αλλά και με πράξεις όπως το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια.

Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία της ελληνικής αγροτιάς από τη σημερινή κυβέρνηση, από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτόν εδώ τον τόπο. Είμαστε εδώ γιατί δεν ανεχόμαστε την υποκρισία, τον αυταρχισμό με τον οποίο προσπαθούν να κλείσουν τα στόματα, να εμποδίσουν τις δίκαιες μορφές πάλης που αποφασίζουν οι ίδιοι οι αγρότες. Φέρνουν τα ΜΑΤ, τις αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν την άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση, γιατί μπλόκο στις εθνικές οδούς σημαίνει μεγαλύτερη πίεση, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα.

                        Ο αγρότης δεν μπορεί να δουλέψει όταν έχει τεράστιο κόστος παραγωγής. Δεν γίνεται να δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στο μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο που δεν ξέρει τι έχει σε αυτή τη χώρα και διεθνώς και εδώ η ελληνική αγροτιά που ματώνει όλη μέρα στο χωράφι τον χειμώνα, το καλοκαίρι με την κάψα να μην έχει να ζήσει.

Χρειάζεται εδώ και τώρα αφορολόγητο πετρέλαιο. Χρειάζεται εδώ και τώρα να μειωθεί η τιμή του αγροτικού ρεύματος, με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Χρειάζεται εδώ και τώρα να υπάρξει επιδότηση της ζωοτροφής, άλλων εφοδίων, άλλων μέσων που έχει ανάγκη η αγροτιά, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα εφόδια, στα μέσα, αλλά και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Είμαστε εδώ γιατί η αγροτιά δεν πρέπει να πληρώνει άλλο τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” που λένε οι κυβερνήσεις, πρέπει να γίνουν έργα υποδομής. Επίσης πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, εδώ και τώρα να υπάρξει ασφάλιση, πλήρης  αποζημίωση στο 100% της παραγωγής. Μόνο έτσι θα μπορέσει να ανακουφιστεί ο αγρότης. Και βεβαίως χρειάζονται τιμές που ο αγρότης να μπορεί να επιβιώνει, να ζει την οικογένειά του, να συμβάλει στην αγροτική παραγωγή, για να αναπτυχθεί ο τόπος και να μπορεί και ο Έλληνας εργαζόμενος στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας να απολαμβάνει ποιοτικά και καλά προϊόντα.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση μαθητών ΓΕΛ Παλαμά
Επόμενο άρθρο Αίτημα της Περιφέρειας για νέα έργα 19,3 εκ. ευρώ στην Καρδίτσα