Ειδήσεις

Δ. Κουτσούμπας από την Καρδίτσα: Η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται εδώ, στα μπλόκα του αγώνα


Στο πιο μεγάλο μπλόκο των αγροτών, το μπλόκο της Καρδίτσας στον Ε-65, έφθασε αργά το βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σήμερα στα μπλόκα των αγροτών σε Βοιωτία, ΦθιώτιδαΜαγνησία, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, συνοδευόμενος από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τα μέλη της ΚΕ του Κόμματος, Κώστα Μπασδέκη και Μαρία Γαβαλά.

Τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου με χειροκροτήματα ενώ οι αγρότες του μπλόκου από κάθε κιόσκι συγκεντρώθηκαν γύρω του για να τον ακούσουν και να μιλήσουν μαζί του. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους, για να πιέσουν όλοι μαζί την κυβέρνηση για να δώσει κάποια μέτρα ανακούφισης.

«Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, την έχετε στριμώξει εσείς με τον αγώνα σας, την αποφασιστικότητά σας, την ενότητά σας και το συντονισμό σε όλη τη χώρα», επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας, καλώντας τους να συνεχίσουν έτσι, αυτά τα στοιχεία «να τα διατηρήσετε ως κόρη οφθαλμού».

Αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι «δίνει πολλά λεφτά» στους αγρότες ενώ τελικά δεν είναι ούτε τα μισά από αυτά που έπαιρναν το 2016 κι ενώ έχουν αυξηθεί όλα, όπως τα εφόδια, το ρεύμα κλπ.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που αρνείται να δώσει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, με το πρόσχημα ότι δεν έχει χρήματα, ενώ την ίδια ώρα, το δίνει απλόχερα στους εφοπλιστές. «Εδώ και τώρα αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα με 7 λεπτά την κιλοβατώρα», επισήμανε.

Υπογράμμισε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων αλλά και όλων των κομμάτων που ψήφισαν την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνα των αγροτών, σημειώνοντας ότι «ο λαός μας ξέρει ότι ο αγρότης έχει δίκιο, ότι τα ακριβά προϊόντα είναι λόγω των εμπόρων, των βιομηχάνων, των εμπόρων».

«Η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται εδώ, στα μπλόκα του αγώνα, συνεχίστε, θα είμαστε μαζί σας» κατέληξε και ο κόσμος ξέσπασε σε δυνατά χειροκροτήματα.

Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχθηκαν οι Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, Γιάννης Τσιούτρας, Γραμματέας ΕΟΑΣΚ μέλος Γραφείου ΕΠ Θεσσαλίας και της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Καρράς, μέλος ΔΣ Αγροτικού Συλλόγου Κοσκινά, και ΔΣ ΕΟΑΣΚ, Άρης Πολυγένης από τον Αγροτικό Σύλλογο Λευκής και δημοτικός σύμβουλος Παλαμά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Επίσης, ο Σωτήρης Γιαννακός από τον Αγροτικό Σύλλογο Ματαράγκας και μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ Θεόφιλος Μπρουζιώτης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Σταυρού, Έκτορας Γαζος, πρόεδρος της Ένωσης Γιατρων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας δημοτικός σύμβουλος Καρδίτσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αδαμόπουλος Χρήστος αντιπρόεδρος Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν Λάρισας, Χριστίνα Μπεκιαρη Γραμματέας ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, Νίκος Τέγος μέλος Γραφείου ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

«Οι αγώνες μας είναι δίκαιοι και αφορούν την επιβίωσή μας» τόνισε ο Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. «Δεν πάμε να μεγιστοποιήσουμε κέρδη, πάμε να κερδίσουμε τη ζωή μας» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, σε ένθερμο κλίμα ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών του Πλατύκαμπου Λάρισας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες, τους ευχήθηκε καλή δύναμη, υγεία και καλούς αγώνες, γιατί όπως είπε «είναι δίκαιοι αγώνες, τα αιτήματά σας είναι δίκαια και ξέρετε ότι είμαστε μαζί σας από την πρώτη στιγμή με τα στελέχη, τα μέλη του ΚΚΕ, με τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές, τους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους και έτσι θα είμαστε μέχρι τέλους. Γιατί ο αγώνας έχει συνέχεια, δεν τελειώνει, παρότι η κυβέρνηση σήμερα εμφανίζεται στριμωγμένη, γιατί εσείς την έχετε στριμώξει με το δίκιο σας, με τα μπλόκα σας, με την ενότητά σας σε όλη την Ελλάδα. Θυμόμαστε όλοι πώς ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες με συκοφαντίες, με ψέματα, ακόμα και με καταστολή και τώρα συνεχίζει να λέει για κάποια μέτρα-κοροϊδία. Είναι κοροϊδία πραγματικά, γιατί δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, δεν καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων σας, γι’ αυτό χρειάζεται τώρα να συνεχιστεί ο αγώνας.

ΠΗΓΗ: 902.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία και οι υποχρεώσεις που απορρέουν
Επόμενο άρθρο Την Τρίτη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες