Ειδήσεις

Δ. Λίμνης Πλαστήρα: Ευκαιρία το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους


Το Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα ενημερώνει τους πολίτες, ότι έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους έτους 2021». Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί δημοφιλή ορεινό προορισμό, ιδανικό τόπο για πραγματικές διακοπές όλες τις εποχές. Διαθέτει ξενοδοχεία, ξενώνες, επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης με υψηλού επιπέδου με παροχές. Η περιοχή προσφέρει πολλές δυνατότητες εναλλακτικού αθλητισμού, δραστηριοτήτων, πεζοπορίας, κολύμπι στη λίμνη ή σε ποτάμι, γαστρονομία, διασκέδαση, ψυχαγωγία, κ.α.

Το Πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, μέχρι το τέλος του έτους. Στόχος του εν λόγω προγράμματος αποτελεί η τόνωση των επιχειρηματιών του τουρισμού και η παροχή ευκαιριών στους πολίτες. Η ισχύς όλων των vouchers που δεν εξαργυρώθηκαν μέχρι και τις 31/12/2021 έχει παραταθεί λόγω των μέτρων του ιού covid-19.

Το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής διαμορφώνεται ως εξής: για διαμονή διάρκειας 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο), στην περίπτωση 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (ανώτατο ποσό 30 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο). Ειδικά για την περίπτωση ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονής τους καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής επιλέξουν.

Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται με κλήρωση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα www.tourism4all.gov.gr. Κριτήριο για την υποβολή της αίτησης είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην ξεπερνά τα 16.000 € ή τα 28.000 €για οικογένειες, με προσαύξηση 1.500 € ανά ανήλικο τέκνο.

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε τουριστικό γραφείο – πάροχο για τη δημιουργία τουριστικού πακέτου, με συνδυασμό δύο ή και περισσότερων τουριστικών υπηρεσιών. Επιδοτείται έως και το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, του τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο πάροχος/τουριστικό γραφείο, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) τα 120 €. Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.tourism4all.gov.gr, όπου γίνονται και οι αιτήσεις κατά το διάστημα 17/6 έως 25/6/2021. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΔΑΠΕΕΠ, ή στο Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, κ. Δ. Τσιαμαντάς (Σύμβουλος Ανάπτυξης) τηλ. 2441352225.

Προηγούμενο άρθρο Πολυκέντρα ανακύκλωσης σχεδιάζει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στην Καρδίτσα