Ειδήσεις

ΔΑΣ ΟΤΑ Καρδίτσας: Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι


Συναδέλφισσα/φε, Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να μας πείσουν με φαιδρότητες ότι νομοσχέδιο είναι πολύ καλό και ότι δεν αφορά το δημόσιο τομέα αλλά τον ιδιωτικό. Λένε ψέματα. Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας καταρχήν στους δήμους έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια μέσα από τα σπαστά ωράρια. Σήμερα μέσα από τη τηλεργασία η κυβέρνηση παρέα με τους δημάρχους πάνε να σπάσουν το 8ώρο, να δουλεύουμε όσες ώρες θέλουν και όποτε θέλουν. Δεν μένουν μόνο εκεί. Επιφέρουν χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, στο δικαίωμα των εργαζομένων να συζητούν συλλογικά και να αποφασίζουν, μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις των σωματείων τους. Βάζουν και πρόσθετες δυσκολίες στην κήρυξη της στάσης και της απεργίας. Ήδη ο περιφερειάρχης Αττικής λειτουργώντας ως λαγός της κυβέρνησης ανακοίνωσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 15 του Ιούνη για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Αποτελεί συνέχεια της αντεργατική πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η προπαγάνδα τους δεν είναι αρκετή για να μας πείσουν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια για το νομοσχέδιο. Είναι γεγονός ότι όλοι τους μας θέλουν να είμαστε ευέλικτοι, διαθέσιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Παράλληλα, τους ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας για αυτό και μας θέλουν αδύναμους μακριά από τα σωματεία και τα συνδικάτα, ώστε να μην διεκδικούμε να μην παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας.

Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, αντιτάσσουμε το δικό μας σχέδιο.

Απαιτούμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μείωση του εργάσιμου χρόνου, 7ώρο – 5νθήμερο – 35ώρο, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτό είναι εφικτό. Σήμερα με την τεράστια αύξηση της τεχνολογίας είναι εφικτό να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για να κατοχυρωθεί το 8ώρο έχουν χυθεί ποταμοί αίματος από τις προηγούμενες γενιές, δεν θα τους το αφήσουμε να μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω.

Γνωρίζουν καλά ότι χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο, καμιά διοικητική υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Εμείς μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς αυτούς, αυτοί χωρίς εμάς δεν μπορούν.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε Δήμους, Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3 Ιούνη.

Προηγούμενο άρθρο Φιλικός και προσβάσιμος στα ΑμεΑ ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Τιμώμενη Περιφέρεια η Θεσσαλία στην έκθεση Virtual Greek Panorama