Ειδήσεις
Tags |

ΔΑΣ ΟΤΑ: Να μην μετατραπεί το εμβόλιο σε εργαλείο αντεργατικών ανατροπών


Ξαφνικά βρέθηκε ο φταίχτης! Δεν είναι ούτε οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, ούτε η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των εργαζόμενων σε αυτές τις δομές. Δεκάδες εκατομμύρια έλαβαν για την αντιμετώπιση του COVID, όμως δεν υπάρχει κανένας Δήμος ή Περιφέρεια που να έχει υλοποιήσει εξειδικευμένη εξατομικευμένη ενημέρωση των εργαζομένων. Πως άλλωστε όταν δεν υπάρχουν σε πολλούς από αυτούς ακόμα και γιατροί εργασίας, ενώ όπου υπάρχουν έρχονται για μερικές ώρες το μήνα.

Ενώ, λοιπόν, στους δήμους της χώρας κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει, σε ισχύ βρίσκεται από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, το μέτρο αναστολής της εργασίας για όσους εργαζόμενους σε ιδιωτικές, δημόσιες και δημοτικές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό) παραμένουν ανεμβολίαστοι. Ήδη μπήκαν σε διαθεσιμότητα, επειδή δεν ήταν εμβολιασμένοι, εργαζόμενοι στο ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’ του Δήμου Καρδίτσας, με συνέπεια να παρατηρούνται ήδη προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα ακούν τις κυβερνητικές παλινωδίες. Είναι κρατική ευθύνη η διαφύλαξη της υγείας της κοινωνίας στο σύνολο της. Πως όμως διασφαλίζεται αυτό όταν αντί μαζικών μόνιμων προσλήψεων στις υγειονομικές μονάδες, εξαγγέλλονται συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών;

Η κυβέρνηση, με την ενεργητική συμπαράταξη των δημοτικών αρχών που σπεύδουν να εφαρμόσουν με περισσή σπουδή τις σχετικές αποφάσεις, προσπαθεί να κρύψει πίσω από τις ποινές της διαθεσιμότητας τις δικές της ευθύνες για καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς και για την έλλειψη ενός προγράμματος ουσιαστικής ενημέρωσης των εργαζομένων για τα εμβόλια.

Προσπαθούν, πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους μέσω της “ατομικής ευθύνης”, να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Οι χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, είναι δικό τους έγκλημα.

Σκοπό έχουν να μετατρέψουν το εμβόλιο από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών (μείωση “μισθολογικού κόστους”, διεύρυνση “ελαστικών” εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες εργολάβους.

Την ώρα που οι δομές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο, εγκληματικό, να γίνονται διαθεσιμότητες με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Λέμε ΝΑΙ στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων.

Λέμε ΟΧΙ στον “κοινωνικό αυτοματισμό” και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια Κυβέρνησης και Δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.

Προηγούμενο άρθρο Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός από την Περιφέρεια για συλλόγους της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests την Τετάρτη στις ΤΚ Ματαράγκας και Ανάβρας