Ειδήσεις
Tags |

ΔΑΣ ΟΤΑ: Όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη!


Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή πολεμικού υλικού, αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων και προετοιμασία αποστολής εκστρατευτικού σώματος, απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο. Να μη βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών.

Να μείνει η Ελλάδα εκτός σχεδιασμών από το νέο σφαγείο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές για να ξαναχαράξουν τα σύνορα με το αίμα των λαών. Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και πάλη των λαών.

Απορρίπτουμε τη θέση των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που συστρατεύονται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., μας καλούν να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και ληστή που θα εκμεταλλευτεί τη λεία από το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία.

Στην πόλη μας ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων των ΟΤΑ που είναι και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ  προσπαθεί να συνδιοργανώσει την απεργιακή συγκέντρωση με το εργατικό κέντρο Καρδίτσας το οποίο είναι προσηλωμένο στη γραμμή της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που ουσιαστικά δεν έβγαλε κιχ για το νόμο Χατζιδάκη που κατήργησε το 8ωρο!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μέσα από ψηφίσματα, γενικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις να απαιτήσουν:

  • Απεμπλοκή από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα
  • Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.
  • Να κλείσουν τώρα οι βάσεις της 110 Π.Μ της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο και στο Βόλο

Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε ούτε να ματώσουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αυξήσεις ψίχουλα που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα λύσουν το μεγάλο πρόβλημα των χαμηλών μισθών στην Ελλάδα . Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων!

Δεν περιμένουμε εργολάβους λύσεων, κυβερνητικούς μεσσίες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Δεν αποδεχόμαστε καμία θυσία για τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Διεκδικούμε:

➢Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

➢Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των  ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

➢Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

➢Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους και την περιφέρεια. Καμιά  απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές  εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής  εργασίας.

➢Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία, στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

➢Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Αρκετά φάγανε οι εργολάβοι από τους δήμους και τη περιφέρεια.

➢Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών λαϊκών  νοικοκυριών.

➢Κατάργηση του ΦΠΑ στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα  φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

➢Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού

➢Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια

➢Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

➢Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Καλούμε όλους του εργαζόμενους στην Περιφέρεια και των Δήμων Καρδίτσας να πάρουν μέρος στην απεργία 6 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς και να πλημμυρίσουν οι πόλεις από τις διαδηλώσεις. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Λαμπρούλη για τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων στην Θεσσαλία