Ειδήσεις

Δέσμευση Τριαντόπουλου για χρηματοδότηση αποκατάστασης των αρδευτικών δικτύων στο Δήμο Καρδίτσας


Συνάντηση με τον υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο είχε το πρωί της Παρασκευής στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κ. Ζυγογιάννης και το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕ και δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Λαμπρόπουλος. Στη διάρκεια της συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις αποκαταστάσεις των καταστροφών που προκάλεσε ο Daniel στην περιοχή μας.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι γίνεται συστηματική δουλειά και οι αποκαταστάσεις προχωρούν. Ο Δήμαρχος από την άλλη αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τριαντόπουλος για την πλήρη αποκατάσταση και συγχρόνως ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε και τα έργα να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα αλλά και να επιταχυνθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες πληρωμής που ήδη έχουν καθυστερήσει αρκετά. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο υφυπουργός συνοδευόμενοι από τον βουλευτή κ. Σπάνια, τους αντιδημάρχους Π. Σβερώνη, Ι. Ρόβα και Χ. Αγγελίδη, τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Θ. Μαρκινό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφτηκαν αρδευτικό συγκρότημα που επισκευάζεται στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας και ενημερώθηκαν για την εξέλιξη των εργασιών καθαρισμού στα αρδευτικά – αποστραγγιστικά κανάλια.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Β. Τσιάκος στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν για να μην προκύψουν σοβαρά προβλήματα στην άρδευση.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος από την Καρδίτσα: Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής έχει καταβάλει ήδη 210 εκατ. ευρώ μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Για την αντίδραση στην Πυλαία