Ειδήσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση: Καρκίνος και Ψυχική Υγεία: Συμπεριφορές- Επιπτώσεις- Υποστήριξη


Τα EUROPE DIRECT  των Περιφερειών Θεσσαλίας και Πελοποννήσου  διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Καρκίνος και Ψυχική Υγεία: Συμπεριφορές- Επιπτώσεις- Υποστήριξη»,  την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:30.

Σύνδεσμος Εγγραφής:  https://tinyurl.com/mttwrysv

Ο καρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στις χώρες της Ε.Ε. μετά τις καρδιαγγειακές νόσους. Κάθε χρόνο 2,6 εκατομμύρια άτομα διαγιγνώσκονται με τη νόσο, η οποία προκαλεί τον θάνατο 1,2 εκατομμυρίων ατόμων. Δεδομένου ότι η Ευρώπη αριθμεί το ένα τέταρτο των συνολικών κρουσμάτων καρκίνου και περίπου το 10 % του παγκόσμιου πληθυσμού, είναι προφανές ότι ο καρκίνος αποτελεί τεράστια απειλή για την κοινωνία μας. Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος του καρκίνου στην Ευρώπη ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο καρκίνος, εκτός από τη σωματική υγεία, επηρεάζει σημαντικά και την ψυχική υγεία, προκαλώντας ένα κύμα συναισθημάτων που ο ασθενής δεν έχει βιώσει ξανά και δυσκολεύεται στην αντιμετώπισή τους, οδηγώντας, ενδεχομένως, στη μεγέθυνσή τους. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και στους οικείους του.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, στη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, στην πρόσβαση στην αντικαρκινική αγωγή και στην ψυχολογική υποστήριξη των καρκινοπαθών και των οικείων τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας
Επόμενο άρθρο Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας συναντήθηκε με στελέχη του Λιμενικού