Ειδήσεις

Διαδικτυακή ενημέρωση από τον ΣΘΕΒ για εξαγωγικές επιχειρήσεις


 Ο ΣΘΕΒ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων πραγματοποίησε την Πέμπτη 17Μαρτίουενημερωτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:«Ασφαλείς Εξαγωγές στην παγκόσμια αγορά».

Τους εκπαιδευόμενους καλωσόρισε η κ. Έλενα Καματέρη, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, η οποία τόνισε την σημαντικότητα των εξαγωγών για τις θεσσαλικές επιχειρήσεις και αναφέρθηκε στο ρόλο του Συνδέσμου ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα στις επιχειρήσεις μέσω της υπηρεσίας ExportWinners για ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με την εξαγωγική τους δραστηριότητα μέσω της πολυετούς συνεργασίας του με οργανισμούς όπως ο ΟΑΕΠ.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Άρης Κρεββατάς, Προϊστάμενος του τμήματος κατάρτισης συμβολαίων και εξυπηρέτησης πελατών του ΟΑΕΠ ο οποίος παρουσίασε τις υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων που παρέχει ο Οργανισμός με ταυτόχρονη χρηματοδότηση δείχνοντας βήμα βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι εξαγωγείς ενώ παρουσίασε και το πρόγραμμα χρηματοδότησης  ‘’Εξωστρέφεια’’ που βοηθά τους εξαγωγείς να ασφαλίσουν τα προϊόντα τους.

Ειδική αναφορά έγινε στις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εμπορικές δραστηριότητες  λόγω του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι εξαγωγείς για να μην κινδυνεύσουν  οι εξαγωγές τους.

Τέλος, σύντομη παρέμβαση πραγματοποιήθηκε από την κ. Τζένη Σκοτίδη η οποία απάντησε σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων και έδωσε τις δικές της συμβουλές για μια επιτυχή εξαγωγική διαδικασία.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιώργος Κωτσός: Σημαντικό Βήμα για έναν Ασφαλή και Ποιοτικό Αθλητισμό
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για το Σάββατο 19/3