Ειδήσεις

Διαδικτυακό Σεμινάριο για την Εξαγωγική Προετοιμασία & Ανάδειξη Αγορών-Στόχων


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 το διήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με Θέμα: «Export marketing essentials I- Εξαγωγική Προετοιμασία & Ανάδειξη”Αγορών-Στόχων”».
Πρόκειται για το πρώτο σεμινάριο του δεύτερου κύκλου της σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο τις εξαγωγες, το οποίο εστιάστηκε στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, κυρίως, εξαγωγείς.
Όπως είναι γνωστό, η διεύρυνση της εξαγωγικής βάσης της οικονομίας μας αποτελεί βασικό ζητούμενο για το μετασχηματισμό της προς ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Η αναμέτρηση, όμως, με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Επιτάσσει αυτογνωσία, συμβατή νοοτροπία και ανταγωνιστική αρχιτεκτονική. Στο πλαίσιο αυτό:
– η Στόχευση αγορών με πραγματικές δυνατότητες, και
– η εφαρμογή αποτελεσματικών, market-specific Στρατηγικών ανάπτυξης
προβάλλουν ως βασικές προϋποθέσεις μιας επιτυχημένης, στρατηγικά σχεδιασμένης εξαγωγικής επέκτασης.
Κατά τη διάρκεια του1ου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εξοπλίστηκανμε σύγχρονες τεχνικές και διαθέσιμα εργαλεία έρευνας για να ανακαλύψουν, τις καλύτερες για τα προϊόντα τους, αγορές στο εξωτερικό και να ξεκινήσουν σωστά, διακρίνοντας μεταξύ του «θέλω» και του «μπορώ» και να κάνουν με τρόπο συστηματικό και στοχευμένο το «πρώτο τους βήμα» στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον.
Και τα δύο σεμινάρια του δεύτερου κύκλου Export marketing essentials είναι αυτοτελή, ενώ και τα δύο μαζί προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γνώση για την υλοποίησηΠλάνων Εξαγωγικής Ανάπτυξης από μηδενική βάση.
Εισηγητής των Σεμιναρίωνείναι ο κ. Γεώργιος Ζερίτης, ιδρυτής της GROWTH COMPASS – Professional Training & Applied Business Advisory, ο οποίος διαθέτει πολυετή επαγγελματική προϋπηρεσία στους τομείς Sales, Marketing, Operations και International Business Development σε περιβάλλοντα Β2Β, FMCG, B2C & EPC Contracting, έχοντας εκτεταμένη δραστηριότητα σε έναν ευρύ αριθμό διεθνών αγορών.

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή της IPA Καρδίτσας στη Μονή Σπηλιάς
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο του ΣΘΕΒ: Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας