Ειδήσεις

Διαδρομές αναμνήσεων… η επιστροφή, λήξη δραστηριοτήτων στις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Ολοκληρώθηκαν στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας τη Δευτέρα και την Τρίτη, οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, με κεντρικό σύνθημα «Διαδρομές ανάγνωσης …άκουσε, δες, μάθε, γέλα!».

Διαβάσαμε τα τελευταία τρία κεφάλαια από το βασικό βιβλίο αφόρμησης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, το υπέροχο και διαχρονικό «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου, συζητήσαμε για ελεύθερες και οργανωμένες κατασκηνώσεις, για τη ζωή στο βουνό, τις ιστορίες που όλοι είχαμε ν’ αφηγηθούμε…

Μέσα από μια παρουσίαση φωτογραφιών, θυμηθήκαμε τις δράσεις όλου του καλοκαιριού και το κάθε παιδί, έγραψε το δικό του γράμμα, που έκρυψε καλά σε κάποιο βιβλίο της βιβλιοθήκης, με σκοπό να το διαβάσει ο μελλοντικός αναγνώστης του βιβλίου και να θέλει κι εκείνος να ζήσει μαζί μας ανάλογες αναγνωστικές εμπειρίες!!!

Κι αυτό το καλοκαίρι, στις βιβλιοθήκες μας, είδαμε, ακούσαμε, γελάσαμε, νιώσαμε, σκεφτήκαμε, διαβάσαμε, ανακαλύψαμε…. πολλά στις «Διαδρομές» που ακολουθήσαμε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας, μα κυρίως όπως κάθε καλοκαίρι, κάναμε καινούργιους φίλους, που έκαναν όλα τα παραπάνω, ακόμη πιο συναρπαστικά!!!.

Τέλος ευχηθήκαμε πολλά περισσότερα για το επόμενο καλοκαίρι, με περισσότερους φίλους κι ακόμη πιο συναρπαστικές αναγνωστικές διαδρομές!!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που και αυτό το καλοκαίρι μας στήριξε και μας πρόβαλε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο στην περιοχή μας, όσο και πανελλαδικά!!!

Ένα ευχαριστώ στους δύο πιστούς εθελοντές μας, την Κωνσταντίνα και τον Παναγιώτη, που ακούραστα ήταν μαζί μας σ’ όλες τις διαδρομές, σε θάλασσες, στεριές και αστέρια!!!

Ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και τη δημιουργική ομάδα των δράσεων, που έκανε τα πάντα ώστε να μην υπάρχουν απορίες και κενά στην οργάνωση των δράσεων.

Τέλος, όπως κάθε χρόνο, το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στα παιδιά που ήταν οι συνοδοιπόροι μας στις «καλοκαιρινές διαδρομές» μας και φυσικά στους γονείς τους που με χαρά μας τα εμπιστεύτηκαν!!!

Να είμαστε καλά όλοι «Σαν τα ψηλά βουνά» και του χρόνου, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για ακόμη πιο συναρπαστικές αναγνωστικές εμπειρίες!!!

 

Προηγούμενο άρθρο 516 νέα κρούσματα covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μαγικό μουσικό ταξίδι με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού