Ειδήσεις

Διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά λόγω εργασιών


Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας κάνει γνωστό ότι αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κάθε είδους οχήματος, στην Επαρχιακή Οδό Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά, από το ύψος της Τ.Κ. Γοργοβιτών έως τον παλαιό κόμβο Δέλτα Καρδίτσας (8ο χλμ Ε.Ο. προς Γοργοβίτες).

Θα ισχύει από την 05/05/2021 έως και 20/11/2021, προκειμένου εκτελεστούν οι προγραμματισμένες εργασίες καθαίρεσης και ανακατασκευής της κυρίας οδού, με βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και παράκαμψη του οικισμού Γοργοβιτών. Τα οχήματα που θα κινούνται προς Παλαμά θα εκτρέπονται, μέσω της Επαρχιακής οδού Καρδίτσας – Λάρισας και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Επαρχιακή Οδό Ματαράγκας – Καλυβακίων – Παλαμά, μέσω του ισόπεδου κόμβου Ματαράγκας ενώ τα οχήματα που θα κινούνται από τον Παλαμά ή την Περιφερειακή Οδό Παλαμά με κατεύθυνση προς Κόμβο Δέλτα Καρδίτσας θα εκτρέπονται, αντίστοιχα, στην Επαρχιακή Οδό Ματαράγκας – Καλυβακίων – Παλαμά και εν συνεχεία θα εισέρχονται στην Επαρχιακή οδό Καρδίτσας – Λάρισας, με κατεύθυνση προς Καρδίτσα, μέσω του ισόπεδου κόμβου Ματαράγκας.

Ο κύριος όγκος των οχημάτων που θα κινούνται προς Γοργοβίτες και Μάρκο θα εκτρέπονται από την Εθνική Οδό Καρδίτσας – Λαμίας, μέσω της διασταύρωσης Προδρόμου και εν συνεχεία θα κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Προδρόμου – Μυρίνης – Γοργοβιτών – διασταύρωση Μυρίνης, εντός οικισμού Γοργοβιτών ενώ τα οχήματα που θα κινούνται από Γοργοβίτες και Μάρκο προς τον Κόμβο Δέλτα Καρδίτσας, θα εκτρέπονται μέσω της Επαρχιακής Οδού Προδρόμου – Μυρίνης – Γοργοβιτών – διασταύρωση Μυρίνης, εντός οικισμού Γοργοβιτών και εν συνεχεία θα κινούνται επί της Εθνικής Οδού Καρδίτσας – Λαμίας.

Οι ανωτέρω εκτροπές κυκλοφορίας, η τοποθέτηση εργοστασιακής και πληροφοριακής σήμανσης, καθώς και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις (κοπή δέντρων, διαγράμμιση οδών τοποθέτηση – αντικατάσταση κάθετης σήμανσης) στις οδούς που θα εξυπηρετήσουν την κυκλοφορία καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου περιγράφονται επακριβώς στη συνημμένη Τεχνική Μελέτη Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων που σας αποστέλλουμε συνημμένα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με τις πινακίδες οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν από τον υπεύθυνο του έργου, σύμφωνα με τις Τεχνικές Μελέτες Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και τις υποδείξεις του Τ.Τ. Καρδίτσας. Η εργοταξιακή σήμανση και ο φωτισμός θα παραμένουν και τις ώρες που δε γίνονται εργασίες καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Τ.Τ. Καρδίτσας, κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να επιτηρεί συνεχώς τα ανωτέρω οδικά τμήματα, με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και την εξασφάλιση ομαλών συνθηκών οδικής κυκλοφορίας.

Η παρούσα είναι προσωρινή και ισχύει μόνο για το ως άνω αναφερόμενο χρονικό διάστημα. Οι παραβάτες της παρούσης, θα διώκονται και θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή κράτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά γλυκισμάτων στους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων