Ειδήσεις

Διακρατική διαδικτυακή συνάντηση Sibling School Project στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας


Στο πλαίσιο του σχεδίου «Sibling School Project», που εντάσσεται στο πρόγραμμα «International Sister School / Institution», με διοργανωτή το Abatey Secondary School της Οσμανίας της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας την Τρίτη 26/3/2024 διαδικτυακή συνάντηση με μορφή διαπολιτισμικού μαθήματος μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας και του αντίστοιχου σχολείου της Τουρκίας. Στη συνάντηση αυτή μαθητές και των δύο σχολείων παρουσίασαν χαρακτηριστικά έθιμα της χώρας τους, καθώς και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που εκτελέστηκαν από την χορευτική ομάδα και τη χορωδία του σχολείου αντίστοιχα, και είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν τις πολιτισμικές ομοιότητες που αποτελούν τη βάση της δημιουργικής συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο λαών. Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Ρόπη Γεωργία (έθιμα), Νάσιου Σταυρούλα (παραδοσιακοί χοροί) και Ευθυμιάδη Σοφία (χορωδία) και υλοποίησαν μαθητές του τμήματος Β1 του σχολείου. Τη γενική επίβλεψη και τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γαλάνης Βασίλειος.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές και εκπαιδευτικούς και εύχονται να συνεχιστούν ανάλογες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη διαπολιτισμική συνεργασία και τη διακρατική συνεννόηση και αλληλεπίδραση των λαών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ιωάννης Μακρής: Ελληνική Αστυνομία, ο αποδιοπομπαίος τράγος της πολιτείας και μιας κοινωνίας που αρνείται να αποδεχθεί τα λάθη της
Επόμενο άρθρο Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών