Ειδήσεις

Διανομή τροφίμων για άπορες οικογένειες από Δήμο Μουζακίου και Αντιπεριφέρεια


Μια σημαντική δράση στήριξης απόρων ετούτες τις Άγιες μέρες, πραγματοποίησαν από κοινού την Πέμπτη 29/12/2022 το πρωί, στο «Σπίτι της Αγάπης», στον Ιερό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Μουζακίου παρουσία των εφημέριων π. Λάζαρου Κουτσογιάννη και π. Ηλία Καναβού, ο Δήμος με την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας.

Επικεφαλής ήταν ο Δήμαρχος κ. Θεοφάνης Στάθης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, οι οποίοι πλαισιωμένοι από εργαζόμενους δημοτικών κοινωνικών δομών,πρόσφεραν μέσω της Εκκλησίας, διάφορα τρόφιμα και κάρτες προμήθειας κρέατος σε συνανθρώπους μας που τα είχαν μεγάλη ανάγκη.Η δράση αφορούσε συνολικά 10 οικογένειες.

Τα τρόφιμα που δόθηκαν απ’ το Δήμαρχο και συγκεντρώθηκαν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, περιελάμβαναν είδη ευρείας κατανάλωσης όπως: λάδι, μακαρόνια, αλεύρι, ζάχαρη, όσπρια, σάλτσα, μπισκότα, ενώ ο κ. Νούσιος έδωσε κάρτες που η καθεμιά αντιστοιχούσε σε δυο κιλά κρέας, προσφορά επαγγελματιών της περιοχής.

Τόσο, ο κ. Στάθης, όσο και ο κ. Νούσιος αντάλλαξαν θερμές ευχές με τους ωφελούμενους, τους ιερείς της Εκκλησίας και όλους τους παριστάμενους για το νέο χρόνο που ανατέλλει.

 

Δήλωση δημάρχου

Κατά τη διάρκεια της διανομής, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθηςδήλωσε: «Πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής αρχής από την αρχή της θητείας μας, είναι η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των απόρων οικογενειών και ατόμων. Δεν μπορούμε να τους καλύψουμε όλους, ωστόσο με την καθοριστική συμβολή των Κοινωνικών δομών του Δήμου, οργανώνουμε συνεχώς υποστηρικτικές δράσεις με αυτόν τον σκοπό.  Η διαδικασία για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου μας βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, ωστόσο, με την αρωγή της διοίκησής μας, συγκεντρώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να παράσχουμε βοήθεια στους συνδημότες που την χρειάζονται. Όπως γίνεται στη σημερινή φιλανθρωπική κοινή δράση με την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε άπορες οικογένειες και ταυτόχρονα, αναδεικνύει την ανάγκη λήψης μόνιμων μέτρων από την Πολιτεία κατά της κοινωνικής ανέχειας. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και ευτυχία σε όλες και όλους!».

 

Δήλωση αντιπεριφερειάρχη

Από τη πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιος επισήμανε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας φροντίζουμε αυτές τις Άγιες μέρες να μη λείπουν τα απαραίτητα από κανένα γιορτινό τραπέζι. Και αυτό ακριβώς γίνεται και σήμερα στο Δήμο Μουζακίου, παρουσία και του Δημάρχου κ. Φάνη Στάθη, όπου σε συνεργασία με το Σύλλογο κρεοπωλών και τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Π.Ε Καρδίτσας, προσφέρουμε κρέας στο «Σπίτι της Αγάπης», για να γίνει ακολούθως διανομή σε 10 οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ΄αυτή τη δαπάνη. Με πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής  ευαισθησίας, κάνουμε πράξη την προσφορά. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους».

Οι κ.κ. Στάθης και Νούσιος τόνισαν πως θα συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια την εορταστική περίοδο, ώστε «να μη μείνει κανένα τραπέζι αδειανό». Υπογράμμισαν δε, πως οι πόρτες των Γραφείων τους είναι πάντα ανοιχτές για όλους και ειδικά σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρέχουν τα σιδηροδρομικά έργα ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισα - Βόλος
Επόμενο άρθρο ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος Ανάπτυξης για το 2022