Ειδήσεις

Διαπραγμάτευση Συμβάσεων Διεθνούς Πώλησης και Εξαγωγική Τιμολόγηση


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022 το διήμερο Διαδικτυακό Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με Θέμα: «Διαπραγμάτευση Συμβάσεων Διεθνούς Πώλησης & Εξαγωγική Τιμολόγηση».

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο σεμινάριο του πρώτου κύκλου της σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο τις Εξαγωγικές Διαδικασίες και το Διεθνές Εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια του 3ου σεμιναρίου οι συμμετέχοντες εφοδιάστηκαν με γνώσεις αναφορικά με τις διεθνώς καθιερωμένες και αποδεκτές πρακτικές οι οποίες τους βοηθούν να:

– διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και την αβεβαιότητα των Διεθνών συναλλαγών μέσα από τη σύναψη γραπτών, σωστά δομημένων Συμβάσεων Διεθνούς Πώλησης

– κατανοήσουν τι καθορίζει μια επιτυχημένη στρατηγική τιμολόγησης των εξαγωγών τους αλλά και πώς να χειρίζονται το «όπλο» της τιμής στρατηγικά, κερδίζοντας ξένους πελάτες και αυξάνοντας την αποδοτικότητα των εξαγωγών τους

Ο πρώτος αυτός κύκλος είχε στόχο να προσφέρει έγκυρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση στα στελέχη των εξαγωγικών τμημάτων των επιχειρήσεων-μελών του Συνδέσμου, σχετικά με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τις διαδικασίες, την ειδική ορολογία και τις σύγχρονες πρακτικές στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Και τα τρία σεμινάρια του πρώτου κύκλου ήταν αυτοτελή, ενώ όλα μαζί πρόσφεραν μια πολύπλευρη, άμεσα εφαρμόσιμη εξαγωγική τεχνογνωσία που περιλάμβανε και τα πολύ κρίσιμα ζητήματα της διαχείρισης κινδύνων και σχέσεων.

Εισηγητής των Σεμιναρίων ήταν ο κ. Γεώργιος Ζερίτης ο οποίος διαθέτει πολυετή επαγγελματική προϋπηρεσία στους τομείς Sales, Marketing, Operations και International Business Development σε περιβάλλοντα Β2Β, FMCG, B2C&EPC Contracting, έχοντας εκτεταμένη δραστηριότητα σε έναν ευρύ αριθμό διεθνών αγορών. Είναι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ και έχει μετεκπαιδευτεί στο Strathcly de Business School της Γλασκώβης (MBA in Corporate Strategy & Finance) και στο Cambridge Judge Business School (Cambridge General Management Certificate of Achievement) στους τομείς Strategic & Performance Management, Corporate Investment καιOrganisation alI nnovation.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία στο ΣΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανοίγει η αυλαία του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου