Ειδήσεις

Διασταύρωση ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τα ευρήματα που προέκυψαν από το Monitoring


Με το νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο πραγματοποίησε συνάντηση ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός. Στο επίκεντρο της συζήτησης των 2 αντρών βρέθηκε το ζήτημα το όποιο έχει προκύψει σχετικά με τους ελέγχους διασταύρωσης των στοιχείων οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο τεχνικών παρακολούθησης γης (monitoring)στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας σημείωσε στον κ. Σημανδράκο πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου ανέδειξε ορισμένα ζητήματα τα οποία χρήζουν διορθώσεις όσον αφορά τη μελλοντική λειτουργία του προγράμματος. Ένα από αυτά είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων όπου ενώ έχουν λάβει εκτίμηση από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές τις οποίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους  – σε ορισμένες περιπτώσεις οι ζημιές αγγίζουν το 100% -, με το πρόγραμμα ελέγχου Monitoringοι συγκεκριμένες περιπτώσεις εμφανίζονται ως προβληματικές καθιστώντας μη δυνατή την καταβολή των σχετικών επιδοτήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελος Σημανδράκος άκουσε με προσοχή τον κ. Κωτσό και αφού αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα του προβλήματος, τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους προβλήματα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα διασταύρωση όλων των περιπτώσεων οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως προβληματικές από τον έλεγχο Monitoringμε τα στοιχεία τα οποία διαθέτει ο ΕΛΓΑ για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επιπλέον, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε από τον κ. Σημανδράκο σχετικά με τη μεταφορά της υπηρεσίας, στο κυβερνητικό «νέφοςCloud». Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μία εμβληματική πρωτοβουλία όπου μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα ενισχυθεί η διαφάνεια, η δικαιοσύνη στην κατανομή Ενωσιακών πόρων και θα προασπιστεί το δημόσιο συμφέρον.

«Η σύνδεση της υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με το κυβερνητικό νέφος cloudγίνεται ένα ακόμη ψηφιακό άλμα από την κυβέρνηση μας στη νέα εποχή στην οποία καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να διαπρέψουμε ως χώρα. Συναντήθηκα σήμερα με το νέο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ευάγγελο Σημανδράκο όπου ενημερώθηκα σχετικά με λειτουργία του εμβληματικού κυβερνητικού νέφους και ταυτόχρονα έθεσα το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει με τον έλεγχο Monitoring σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως με ενημέρωσε προκειμένου να δοθεί αποτελεσματική λύση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες διασταύρωση των στοιχειών με τον ΕΛΓΑ έτσι ώστε να γίνει ειδική μέριμνα για συγκεκριμένες υποθέσεις. Συνεχίζουμε όλοι μαζί έχοντας ως γνώμονα το κοινό συμφέρον και στοχεύοντας στη μεγιστοποίηση της ευημερίας των πολιτών μας», δήλωσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός μετά το πέρας της συνάντησης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα - Χριστούγεννα στην Χώρα των Θαυμάτων!
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Σινεμά Καρδίτσας