Ειδήσεις

Διδακτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Μια ιδιαίτερα σημαντική για το μέλλον τους διδακτική επίσκεψη στο  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στη Λάρισα πραγματοποίησαν  οι μαθητές/τριες  της Γ’ τάξης του τομέα Πληροφορικής και του τομέα Υγείας και Πρόνοιας του σχολείου μας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι μαθητές/τριες του Τομέα Πληροφορικής επισκέφθηκαν το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Αρχικά, ο Πρόεδρος του Τμήματος κος Βασίλειος Γερογιάννης υποδέχτηκε τους μαθητές/τριες σε μία από τις αίθουσες διδασκαλίας και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος που είναι δομημένο, ώστε να ικανοποιεί τόσο τις εθνικές όσο και τις τοπικές ανάγκες σε μηχανικούς πληροφορικής και ψηφιακών συστημάτων, με έμφαση στην απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που συμβάλλουν στην προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της πρωτογενούς παραγωγής και της οικονομίας. Έπειτα, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο και την κα Αναστασία Μπάλια, μέλος ΕΔΙΠ, στους χώρους του Πανεπιστήμιου και επισκέφθηκαν τα αμφιθέατρά του αλλά και κάποια από τα Εργαστήρια Πληροφορικής.
  • Οι μαθητές/τριες του τομέα Υγείας και Πρόνοιας επισκέφθηκαν το Τμήμα Νοσηλευτικής. Η Πρόεδρος του Τμήματος κα Ιωάννα Παπαθανασίου καλωσόρισε τους μαθητές/τριες, ενώ την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών ανέλαβε ο κος Ηλίας Βαλιάκος, μέλος ΕΔΙΠ, ο οποίος τόνισε ότι αυτό είναι δομημένο ώστε να ετοιμάζει Νοσηλευτές, οι οποίοι να παρέχουν υψηλής ποιότητας νοσηλευτική φροντίδα υγείας και να προάγουν, να προστατεύουν, να διατηρούν και να αποκαθιστούν την υγεία των ατόμων, των ομάδων και των πληθυσμών, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου. Έπειτα, οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστήμιου από τον κ. Βαλιάκο και την κα Άννα Πατσοπούλου, αποσπασμένη εκπαιδευτικό στο τμήμα Νοσηλευτικής.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας καθώς και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους κα Κατερίνα Πάσχου, ΠΕ86 και κα Ευανθία Μήτσιου, ΠΕ87.02 θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά και δια του τύπου τους Πρόεδρους των δύο Τμημάτων καθώς το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό για την εγκάρδια φιλοξενία και την πληρέστατη ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθρο Επιβλήθηκε πρόστιμο σε ημεδαπό που δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης
Επόμενο άρθρο Παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Επαρχιακή οδό προς Αμπελικό