Ειδήσεις

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2023 – Οι εκδηλώσεις στην Καρδίτσα


Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις και δρώμενα, που αφορούν την προβολή του έργου των μουσείων με τη συμμετοχή του κοινού στοχεύοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου. Τo θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον φετινό εορτασμό με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

10:00 με 13:00: «Ο κόσμος μας και οι πλημμύρες: Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη φύση». Εκπαιδευτική δράση για παιδιά σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου. Κεντρικό θέμα της δράσης είναι η κλιματική κρίση και το φαινόμενο της πλημμύρας με αφορμή την πλημμύρα Ιανός, που έπληξε την περιοχή μας.

19:00: Εσπερίδα σε συνεργασία με την Οικόσφαιρα Καρδίτσας. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και προβολές οπτικοακουστικού υλικού, που αφορούν δύο θεματικούς άξονες: “Διατροφή – Δίαιτα –Υγεία από μια Άλλη Οπτική Γωνία” με ομιλητή τον Σωκράτη Βασιλάκο γεωπόνο και πρόεδρο της Οικόσφαιρας και “Ανάχωμα – Γαβράς. Το ποτάμι που ενώνει” με ομιλητές τους Σωκράτη Βασιλάκο γεωπόνο, Αντώνη Ντάνη, προϊστάμενο ΚΕΠΕΑ Μουζακίου και Κώστα Μιχαλάκη, αρχιτέκτονα που αναφέρεται στην ανόρθωση, εξωραϊσμό και ανάδειξη της παραποτάμιας περιοχής Γαβρά με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες, πεζούς, ποδηλάτες και πολλούς άλλους.

Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις και στη μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Προηγούμενο άρθρο 12 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο συστηματικών καθημερινών αστυνομικών ελέγχων
Επόμενο άρθρο Αλέξανδρος Κλημόπουλος: Οι θέσεις του ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη ΡΗΞΗ για την Αγροτική Πολιτική