Ειδήσεις

Διεθνής Ημερίδα με θέμα την Ιστορία των Επιστημών της Υγείας


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η Διεθνής Ημερίδα με θέμα την Ιστορία των Επιστημών της Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και συγκεκριμένα ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Alain Touwaide, η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μονάχου Isabel Grimm-Stadelmann, ο Ομότιμος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μάριος-Αθανάσιος Μαρσέλος, ο Κύριος Ερευνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Γεράσιμος Μέριανος και ο Ηλίας Απ. Βαλιάκος ΕΔΙΠ του Τμήματος Νοσηλευτικής.
Η θεματολογία περιλάμβανε εισηγήσεις σχετικές με τα χειρόγραφα και την αξία τους, τη φιλοσοφία στην ιστορική εξέλιξη των Επιστημών Υγείας, την ερμηνεία της έννοιας επιστήμη στους Βυζαντινούς Χρόνους, την ιατρομαγεία και τις επιρροές της και τέλος την αντιμετώπιση των ασθενειών στο Βυζάντιο.
Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων και κυρίως οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής των οποίων  η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.

Προηγούμενο άρθρο Απαγόρευση αλιείας πέστροφας και κορέγονου στις λίμνες και τους ποταμούς του Νομού Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό ιδεών - Hackathon που διοργανώνει η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε.