Ειδήσεις

Διημερίδα με θέμα: Στ’ Άγραφα… ένα ταξίδι, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821


Ξεκινούν το απόγευμα (Σάββατο 6.00 μμ) στο Μορφοβούνι οι εργασίες της επιστημονικής διημερίδας με θέμα «Στ’ Άγραφα… ένα ταξίδι,  200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821», που συνδιοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Καρδίτσας και Ευρυτανίας με το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Συμμετέχουν συγγραφείς και ερευνητές της Ιστορίας, οι οποίοι μέσα από τις εισηγήσεις τους φωτίζουν άγνωστες πτυχές της Επανάστασης του 1821 και της Ιστορίας των Αγράφων.

Μετά τους χαιρετισμούς από επισήμους, ακολουθούν ομιλίες με συντονιστή τον ακαδημαϊκό κ. Β. Δ. Αναγνωστόπουλο, ως εξής:  Ελπινίκη Αγγελίνα, Προϊστ. Γ.Α.Κ. Καρδίτσας, Maximilien Girard, Επιμελητής Εθνικής Βιβλιοθήκης Γαλλίας, Δημήτρης Καλαντζής, Εκπαιδευτικός – Συνεργάτης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Βερολίνου, Αντώνης Αντωνίου, Δρ. Οικονομικής Ιστορίας Paris I Sorbonne, τ. Προϊστ. Γ.Α.Κ Καρδίτσας, Αικατερίνη Καζάνα, Νοσηλεύτρια MSc, Κ.Ι. Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας, Τ.Ι., Μαριάννα Δώδου, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και Δρ. Φιλοσοφίας, Ε. Πετρινιώτης, Υπ. Δρ. Μουσικολογίας.

Οι εργασίες της Διημερίδας συνεχίζονται την Κυριακή το πρωϊ 10.30 π.μ. με θέματα από την Ιστορία των Αγράφων.

Η διημερίδα πλαισιώνεται με παράλληλες εκδηλώσεις. Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αντ. Σαμαράκης» θα πραγματοποιηθούν τρεις εκθέσεις οι οποίες θα παραμείνουν ανοιχτές στο κοινό για δύο μήνες. Η πρώτη έκθεση αφορά τη Χάρτα του Ρήγα σε ομοιοτυπικό αντίγραφο υψηλής πιστότητας. Η δεύτερη αφορά έκθεση Μονόφυλλων του Αγώνα και η τρίτη είναι έκθεση Αριστείων Αγωνιστών της ευρύτερης περιοχής. Τα μονόφυλλα του Αγώνα και τα Αριστεία των Αγωνιστών θα αποτελέσουν μελλοντικά εκθέματα του Δημοτικού Μουσείου Ιστορίας «Νικόλαος Πλαστήρας

Προηγούμενο άρθρο Άριστα 10 στα Καταλύματα των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων!
Επόμενο άρθρο Στο 41,22% η εμβολιαστική κάλυψη στην Π.Ε. Καρδίτσας