Ειδήσεις

Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων: Ημερίδα ενημέρωσης στα Βραγκιανά Αργιθέας


Αμείωτα συνεχίζει τη δραστηριότητά του για την προστασία του φυσικού αποθέματος της περιοχής το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων. Μια δραστηριότητα που έχει ως έναν από τους κύριους σκοπούς της την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ώστε να μην καθίσταται ευάλωτο απέναντι στην προσπάθεια παραπληροφόρησης, που επιχειρείται από τους υποστηρικτές των αιολικών αλλά και άλλων μη αξιόπιστων μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), στόχος των οποίων αποτελεί και ο τόπος μας..

Αυτή τη φορά μέλη του Δικτύου (Γιώργος Καραβίδας και Χρήστος Φασούλας) συμμετείχαν ως εισηγητές σε μια σημαντική για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής της Αργιθέας ημερίδα, που διοργάνωσε στα Βραγκιανά Αργιθέας και υπό την αιγίδα του εκεί Δήμου ο Σύλλογος Βραγκιανιτών και στην οποία συμμετείχαν, επίσης, κι άλλοι απόλυτα καταξιωμένοι εισηγητές.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία, που αποδομούν τους μύθους γύρω από τις ΑΠΕ και, κυρίως, τα αιολικά και τα μικρά υδροηλεκτρικά που, με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος από την «κλιματική αλλαγή ή κρίση», προωθούνται και στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Ταυτόχρονα αναδείχθηκαν οι καταστροφικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών αλλά και οι συνέπειες της παραχώρησης του φυσικού και υδάτινου πλούτου, που οι ίδιες μορφές ΑΠΕ συνεπάγονται και οι οποίες, πέρα από την ενεργειακή εξάρτηση που προκαλούν, εκμηδενίζουν και κάθε προσπάθεια ανάπτυξης οποιασδήποτε παραγωγικής διαδικασίας, καταδικάζοντας τον τόπο σε ύφεση και μαρασμό και την ύπαιθρο σε εγκατάλειψη.

Το «Δίκτυο» ευχαριστεί για την πρόσκληση και συγχαίρει το διοργανωτή Σύλλογο Βραγκιανιτών Αργιθέας αλλά και το Δήμο Αργιθέας, που την αγκάλιασε και τη στήριξε.

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Fashion City Outlet: Οι Καλοκαιρινές Εκπτώσεις συνεχίζονται!