Ειδήσεις

Δήλωση δημοτικών συμβούλων Δήμου Μουζακίου για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του Δ.Σ. (Παρασκευή 15/9)


Μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από την επανεμφάνιση του εφιάλτη των ουρανών, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο που οι επιστήμονες ονόμασαν «κυκλώνα Daniel»! Δεν πίστευε κανείς ότι υπάρχουν και χειρότερα από τον «Ιανό»… Αλλά, το κακό ξανάγινε και δυστυχώς η καταστροφή είναι πολύ μεγαλύτερη!

Ο Νομός Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, θρηνούν τους αναπάντεχους, άδικους θανάτους συνανθρώπων, την ξαφνική απώλεια περιουσιών, τους κόπους και τις θυσίες μιας ζωής χιλιάδων συμπολιτών μας που χάθηκαν μέσα σε μια νύκτα από τη μανία της φύσης.

Θλίψη, οδύνη και ασυγκράτητη οργή είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας. Οι περισσότεροι από τους πλημμυροπαθείς δεν έχουν πλέον που την κεφαλήν κλίναι και η μόνη έγνοια αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες όλων ημών, είναι να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε με όποιους τρόπους μπορούμε τους πληγέντες.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι… Που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους και τίποτε άλλο!

Που παρ’ ότι είναι περικυκλωμένοι από ανθρώπινα συντρίμμια, κλείνουν ερμητικά τα αυτιά στις δυνατές φωνές απόγνωσης και πασχίζουν να εξωραΐσουν επικοινωνιακά την ανυπαρξία τους στη «μάχη» για την επιβίωση από την καταστροφή.

Που γι’ αυτούς αληθινός είναι μόνον ο… νυν υπέρ πάντων, προεκλογικός αγώνας όπως και όπου μπορούν.

Δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και βία προκειμένου να επιβάλλουν τις ακατανόητες, παράλογες στις περισσότερες περιπτώσεις, εμμονές τους. Αντιδρούν σπασμωδικά απέναντι στις αυτονόητες ενέργειες της Δημοτικής αρχής να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας και υποστήριξης των πλημμυροπαθών συνδημοτών μας.

Τη μια μιλούν για δήθεν «διανομές ειδών βοήθειας σε ημετέρους», την άλλη ζητούν επιτακτικά έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ή άμεση σύσκεψη όλων των φορέων για να συνεργαστούν και να βοηθήσουν, όπως λένε(;)

Πλήρης η σύγχυσή τους!

Όλη η Ελλάδα συμπαρίσταται εμπράκτως στον πόνο των πληγέντων. Από παντού φτάνουν στο Δήμο μας φορτηγά ολόκληρα με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μοιράζονται καθημερινά στους πλημμυροπαθείς.

Εκατοντάδες εθελοντές, συλλογικότητες και Οργανώσεις ακτιβιστών παλεύουν ηρωικά με τα νερά και τις λάσπες στα πλημμυρισμένα χωριά, για να «ζωντανέψουν» την ελπίδα στους κατοίκους.

Όμως αυτοί θέλουν να γίνει οπωσδήποτε σύσκεψη ή Δημοτικό Συμβούλιο, ενδεχομένως να λάβουν και ειδική πρόσκληση για να κινητοποιηθούν!

Έλεος… Αν είναι δυνατόν!

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τα αιτήματά τους είναι μόνο προσχήματα, για να κάνουν άλλη μια φορά μεγάλο «θόρυβο» στα δημοτικά έδρανα με τις γνωστές απαράδεκτες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές τους, μπας και «κλέψουν» λίγο χώρο και χρόνο δημοσιότητας.

Δεν είναι όμως ώρα για τέτοια.

Σεβόμενοι απόλυτα τη φωνή των δημοτών που απαιτούν σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα, απέχουμε από τη σημερινή – προκληθείσα από μερίδα δημοτικών συμβούλων – συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και συμμετέχουμε έμπρακτα στην ανακούφιση των δημοτών μας. Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας κάθε μορφή πολιτικής ή φυσικής βίας, απ’ όπου κι’ αν προέρχεται. Προτρέπουμε δε τους δηλωσίες «αλληλέγγυους», να εγκαταλείψουν όσο είναι καιρός τις παρελκυστικές μεθόδους και την υψηλή κριτική εκ του καναπέως, διότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Εξάλλου, δεν είναι «αθώες περιστερές»!

Διοίκησαν για χρόνια το Δήμο Μουζακίου με αρκετά λάθη και έχοντας τρανταχτές παραλήψεις.

Δεν είναι όμως ώρα να μιλήσουμε για ευθύνες, παρά μόνο για δυναμική δράση στο πεδίο όπου δοκιμάζονται σκληρά χιλιάδες συντοπίτες μας.

Αν οι επίδοξοι σωτήρες του Δήμου μας θέλουν τόσο πολύ να συναντηθούμε, ας βάλουν γαλότσες, ρούχα εργασίας, ας πάρουν μαζί τους έστω μια σακούλα με τρόφιμα και να πάνε στις πληγείσες περιοχές. Θα μας βρουν εκεί, να αγωνιζόμαστε για να… «βγει το κάρο» από τη φυσική και τη δική τους, πολιτική «λάσπη».

Σε ότι αφορά τις «αγαθές προθέσεις» τους για συναίνεση, αυτές αποδεικνύονται στην πράξη και όχι με άρθρα στο διαδίκτυο.

Ιδού η «Ρόδος»!;

Μια καλή αρχή είναι η διαγραφή των «τοξικών» συνοδοιπόρων τους, που όλοι γνωρίζουν στο Δήμο Μουζακίου και μόνο αυτοί εξακολουθούν να «χαϊδεύουν» στην «αγκαλιά» τους.

Οι περιστάσεις είναι πολύ κρίσιμες.

Επιτέλους, ας αφήσουν τις ίντριγκες κι’ ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν απέναντι στους πληγέντες και στην κοινωνία μας, ως αιρετοί, ως υποψήφιοι, ως πολίτες, ως κάτοικοι ενός Δήμου που αιμορραγεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια από τις βαριές πληγές του «Ιανού» πρώτα και του ανελέητου κυκλώνα «Daniel» σήμερα.

Πραγματικά, κανείς δεν περισσεύει στον κοινό αγώνα, αρκεί να υπάρχει αληθινή θέληση και ουσιαστική συμμετοχή.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Αγγελάκη Αποστολία, Διαμαντοπούλου Ολυμπία, Ζαρνακούπης Νικόλαος, Κανιούρας Γεώργιος, Καραμπέκου Μαρία, Κουτρομάνος Χρήστος, Κουτσογιάννης Ιωάννης, Κωτίνας Σωκράτης, Μητροπάνος Χρυσόστομος, Παπακώστας Γεώργιος, Πατσιαούρας Ιωάννης, Πολυμερόπουλος Χρήστος – Μάριος, Πούπης Νικόλαος, Ρούσσα – Μάγγου Ελένη, Τρυφέρης Ηλίας, Τσίγκας Απόστολος, Φούντας Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Καρδίτσας και τους Δήμους-εταίρους
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Καρδίτσας για τις αναγγελίες ζημίας στον ΕΛΓΑ