Ειδήσεις

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία


            Τέρμα πια ο εμπαιγμός! Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες. Βάζουν τις μίζες και τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό που απαιτείται εδώ και τώρα άμεσα, ως κατεπείγον ζήτημα να γίνει, είναι να απεγκλωβιστούν όλοι οι κάτοικοι των χωριών που έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες, να εξασφαλιστεί η στέγαση, να εξασφαλιστούν τα φάρμακα και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η προμήθεια με τρόφιμα και νερό, να εξασφαλιστεί η προστασία όλων των πληγέντων. Και βεβαίως να ακολουθήσουν σε συνέχεια, πολύ γρήγορα, με συνοπτικές διαδικασίες, η αποκατάσταση των ζημιών και οι αποζημιώσεις όλων αυτών των συνανθρώπων μας.

Οπωσδήποτε χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία, στην κοινωνία, που μπορεί να τις επιβάλλει μόνο το εργατικό λαϊκό κίνημα, όταν βγει ο ίδιος ο λαός στο προσκήνιο με μπροστάρη το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής, για να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε, ο,τιδήποτε κι αν σώζεται ακόμα και κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει η πραγματική λαϊκή ευημερία και ασφάλεια του λαού μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση προς Μηχανικούς- μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ για την εγγραφή τους στο Μητρώο Εθελοντών Μηχανικών Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Νασιακοπούλου προς το Διοικητή ΕΛΓΑ για την άμεση απόσυρση της καταβολής τελών εκτίμησης