Ειδήσεις

Δημιουργία Συμβουλίου Παραγωγής και Μεταποίησης προωθεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα


Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα προωθεί την δημιουργία Συμβουλίου Παραγωγής και Μεταποίησης, με την συμμετοχή παραγωγών της περιοχής.Η πρωτοβουλία ανήκει στο δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο και οι στόχοι της είναι:
Α)Η άμεση επικοινωνία και ενημέρωσητων επαγγελματιώντου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, μέσα από το Γραφείο Ανάπτυξης, για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία που έρχονται για όλους.
Β) Η μέγιστη δυνατή οργάνωση και στοχευμένηπροβολή των προϊόντων που παράγονται στη Λίμνη Πλαστήρα, με ανάδειξη αυτών σε ποιοτικά προϊόντα και υπό προϋποθέσεις αναγνώριση των κηπευτικών σε Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης.
Γ) Η δημιουργία τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων, με στόχο οι παραγωγοί αγροτικών κυρίως προϊόντων να επεξεργάζονται την πρώτη ύλη, να την μετατρέπουν σε δευτερογενές προϊόν το οποίο θα διαθέτουν στην αγορά οι ίδιοι, χωρίς άλλους μεσάζοντες και έμπορους.
Δ) Η προσπάθεια διεύρυνσης της Τοπικής Αγοράς για ευκολότερη διάθεση των τοπικών προϊόντων, με την στήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν ήδη συναντήσεις με πρωτοβουλία του δημάρχου λίμνης Πλαστήρα και επαγγελματιών της περιοχής. Ο κ. Νάνος ενημέρωσε τους παραγωγούς για την πορεία εξέλιξης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και τις νέες χρήσεις γης. Επίσης αναφέρθηκε στο νέο τοπίο το οποίο θα δημιουργήσουν οι επενδύσεις άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία ο Δήμος έχει εξασφαλίσει για έργα υποδομής πρωτογενούς (δρόμοι και αρδευτικά), καθώς και για τις ευκαιρίες που έρχονται μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο leader, τον Αναπτυξιακό Νόμο, κ.α.
Επίσης ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει χώρο για την στέγαση του νέου φορέα, την προβολή των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο, την δημιουργία περιπτέρου σε εμπορικές εκθέσεις με στόχο την διάθεση χώρου για προβολή και προώθηση των επιχειρήσεων χωρίς κόστος για τους παραγωγούς, αλλά και για τη δημιουργία τοπικής αγοράς στο Σταυρό Κερασιάς.
Αποφασίστηκε η δημιουργία Συμβουλίου Παραγωγής και Μεταποίησης Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε κάθε παραγωγό που ήθελε συμμετάσχει σε αυτό. Συντονιστής αναδείχθηκε ο κ. Γιώργος Σκούφης, ιδιοκτήτης της MyBee, επιχείρησης βιολογικών καλλυντικών, με έδρα το Μορφοβούνι. Αποφασίστηκε η συνέχιση των ενεργειών με την ενημέρωση και συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων επαγγελματιών πουδραστηριοποιούνται στον τομέα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και μεταποίησης του δήμου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον συντονιστή 693.273.1753, καθώς και στον υπεύθυνο του Γραφείο Ανάπτυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρη Τσιαμαντά (2441352200).

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Πόσο αποτελεσματικές ήταν οι χώρες της ΕΕ στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Επόμενο άρθρο Σε αναστολή σχολεία στο Δήμο Αργιθέας: Το δημογραφικό σοκ απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και ορεινές πολιτικές! - Του Δημήτρη Παπακώστα