Ειδήσεις

Δημήτρης Γιώτης: Μαυρομμάτι και νέος …. Γού, Πού, Σού


Έτσι  ονομάζεται ο νέος Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός που πάνε να κάνουν στο χωριό μας οι της Τ.Α. του Δήμου Μουζακίου χωρίς όμως να λαμβάνουν υπ’ όψη και τη βούληση των κατοίκων του Μαυρομματίου. Έτσι στα ξαφνικά και χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό και χωρίς να ενημερώσουν κανέναν και όταν γράφω κανέναν εννοώ κανέναν  κάτοικο του Μαυρομματίου ακόμα και αυτόν το πρόεδρο του χωριού μας .

Πάνε λοιπόν να <<αναβαθμίσουν >> το χωριό  χωρίς τη συμμετοχή  μας. Θέλουν να κάνουν τον νέο Γού, Πού, Σού, στα μέτρα τους και για ελάχιστους και για μία μόνο ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν κάν  δικαίωμα λόγου για τέτοιου είδους αποφάσεις .

Πάνε για μία ακόμη φορά να μας <<αναβαθμίσουν>> χωρίς να μας ρωτήσουν αν θέλουμε αυτού του είδους την <<ανάπτυξη>> για το χωριό μας . Αυτό το δηλώνω ευθέως ότι δεν θα το επιτρέψουμε σαν χωριό να γίνει. Ποιος  επιτέλους νομίζει ότι είναι ο κάθε Αντιδήμαρχος του Δήμου μας που νομίζει ότι θα του επιτραπεί να διαχειριστεί τις τύχες των Μαυρομματιανών χωρίς να γνωρίζει καθόλου το ιδιοκτησιακό  καθεστώς του Μαυρομματίου; Ποιος είναι αυτός που θα καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας; Ποιος νομίζει ότι είναι ο κάθε Αντιδήμαρχος που θέλει  χωρίς την παρουσία –ενημέρωση ούτε αυτού του Δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της ιστορικής κοινότητας Μαυρομματίου και ιστορικής έδρας του Δήμου Μουζακίου να αυθαιρετεί στις πλάτες μας;

Πρίν από δέκα χρόνια στον τότε νέο ΓΟΥ,ΠΟΥ,ΣΟΥ, οι τότε τετραπέρατοι του Δήμου άφησαν εκτός σχεδιασμού τον οικισμό Γ. Καραϊσκακης και το Μαυρομμάτι και δεν επέτρεψαν να γίνει επιτέλους η οικοδομική σύνδεσή τους και τώρα ξαφνικά κόπτονται τάχα για την οικοδομική ανάπτυξη του Μαυρομματίου. Ποιανού Μαυρομματίου δεν μας λένε, του Ανατολικού τομέα; Του Δυτικού ; Ποιανού; Τους προειδοποιούμε να αφήσουν στην άκρη τις όποιες εξυπνάδες τους να ενημερώσουν πρώτα τους κατοίκους του Μαυρομματίου και του συνοικισμού Γ. Καραϊσκακης, και μετά θα δούμε αν και πως θα γίνει ο νέος ΓΟΥ, ΠΟΥ, ΣΟΥ.

Το <<τόλμησαν >>και άλλοι πρώην της Τ.Α. του Δήμου μας   να δημιουργήσουν στο δρόμο Μαυρομματίου- Μουζακίου Βιομηχανικό-βιοτεχνικό  πάρκο αλλά έκαναν λογαριασμό και αυτοί χωρίς τον ξενοδόχο . Τους ενημερώνουμε ότι το Μαυρομμάτι δεν θα δεχτεί και ανεχτεί να γίνει η χαβούζα και η χωματερή του Δήμου Μουζακίου .

Tέτοια ανάπτυξη δεν την θέλουμε .  Δεν θα ανεχτούμε τετελεσμένες αποφάσεις για το μέλλον του χωριού μας . Γιατί κ. Αντιδήμαρχε καλέσατε και με ποια θεσμική αρμοδιότητα [ της ομάδας ]μια μόνο συγκεκριμένη <<ομάδα>> κατοίκων του χωριού μας ; Ρωτήσατε να μάθετε πρώτα για τα περίφημα <<κτηνοτροφικά πάρκα>> του Δήμου μας και που έχουν επιλεγεί να γίνουν με απόφαση του προηγούμενου ΓΟΥ, ΠΟΥ, ΣΟΥ;

Μας ρωτήσατε κ. Αντιδήμαρχε αν θέλουμε να γίνουν σε όλη την κτηματική περιφέρεια του χωριού μας μαντριά και σταύλοι ; Γιατί δεν τους παραχωρείτε  κ. Αντιδήμαρχε μία έκταση στο χωριό σας που υπάρχουν τεράστιες πεδινές εκτάσεις ώστε  να κάνουν εκεί ένα σύγχρονο κτηνοτροφικό πάρκο; Κύριε Γεώργιε  Παπακώστα σκεφτείτε  πρώτα όλα αυτά, ενημερώστε τους κατοίκους του χωριού μας που έχουν δικαίωμα λόγου και αποφάσεων  για το θέμα και εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε όλα αυτά  καλοπροαίρετα για το καλό όλων μας και για το καλό της πραγματικής τοπικής ανάπτυξης .

 

Γράφει ο Δημήτρης Γιώτης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου Ο Καραϊσκάκης

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Anuga
Επόμενο άρθρο Οι αστυνομικοί της Θεσσαλίας τιμούν τον Προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο