Ειδήσεις

Δημήτρης Κουρέτας από τον Παλαμά: Να υψώσουμε μια κοινή φωνή


Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στο 1οΔημ. Σχολείο, ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Σύλλογος Γυναικών Παλαμά με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Τον κ. Κουρέτα προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Βιβή Ξύστρα η οποία έκανε μια αναφορά στην κατάσταση της περιοχής, στις ανάγκες, τα προβλήματα, το μέγεθος της καταστροφής, την ανησυχία για το αύριο. Είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και να σκύψει πάνω στα προβλήματα των κατοίκων για να καλυφθούν οι ανάγκες και τα έξοδα. Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων. Δήμου-Περιφέρειας-Πολιτείας-Πολιτών. Για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

Ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης ανέφερε ότι μετά την εκλογή του είχε συνεχείς επαφές με αρμόδιους υπουργούς και τους έθεσε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, ζητώντας δέσμευση για την επίλυσή τους.Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα. Επίσης συνεχίζει τις περιοδείες και την επαφή με τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν για την καλύτερη αποτύπωση των προβλημάτων και αιτημάτων.

Αποζημιώσεις σε κατοικίες και επιχειρήσεις, μέριμνα για τους άστεγους, μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μεταμόρφωσης, επιδότηση ενοικίου, αντιπλημμυρικά έργα, αναχώματα,  κανάλια, υποδομές που σχετίζονται με την άρδευση, αποκατάσταση δρόμου Λάρισα-Καρδίτσα, αγροτική οδοποιία, αποκατάσταση μηχανικού εξοπλισμού του Δήμου, μπόνους στα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες.

Τόνισε ότι θα υπάρξει φροντίδα των πλημμυρισμένων χωριών με σχεδιασμό για πολιτιστικά δρώμενα.

Είμαι μαζί σας, γι’ αυτό είμαι εδώ. Να συμφωνήσουμε να υψώσουμε μια κοινή φωνή και εγώ να την μεταφέρω στην κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Κουρέτας.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις, παρεμβάσεις και κυρίως με ερωτήσεις των κατοίκων και φορέων, και την υπόσχεση για την καλύτερη και πιο άμεση επίλυση.Τολόγο πήραν μεταξύ άλλων ο κ. Τέλιος και ο κ. Δασκαλόπουλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: oαντιδήμαρχος κ. Βάιος Μπακαβέλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θωμάς Κοντοβάιος,, ο πρώην βουλευτής κ. Σωτήρης Παπαγεωργίου, οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων Προαστίου κ. Αθανασία Κρικώνη, Βλοχού κ. Γιάννης Κούκας, και Μεταμόρφωσης κ. Πέτρος Κοντογιάννης, ο νέος δήμαρχος Παλαμά κ. Σωκράτης Δασκαλόπουλος με τους συνεργάτες του, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κώστας Τέλιος,η νέα περιφερειακή σύμβουλος κ. Αθηνά Πέτσα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε τη σχολική επιτροπή του Δήμου Παλαμά και τον κ. Κώστα Δασκαλόπουλο για την παραχώρηση του χώρου εκδηλώσεων του 1ουΔημ. Σχ. Παλαμά.

Προηγούμενο άρθρο Wine and Chat 2: Η γυναικεία επιχειρηματικότητα σε πρώτο πλάνο, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η 1η διαβούλευση για την εκπόνηση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης