Ειδήσεις

Δημήτρης Παπακώστας: Γιορτάζουν τα Θεσσαλικά Βραγκιανά


Γιορτάζουν την Πέμπτη τα Θεσσαλικά Βραγκιανά – η ενότητα Αχελώου, ολόκληρη η περιοχή Ν Πίνδου. Στον οικοτοπο – συνεδριακό χώρο της Παναγίας Επισκοπής δίπλα στον ποταμό Αχελωο, παλιά κατοικία του Επισκόπου Ραδοβυσδίου Ιερας τότε Μητροπόλεως Λάρισας – εκεί που θα φθάσει η Λιμνοκοιλαδα του Αχελωου , όταν με το καλό και αφού αποζημιωθούν άπαντες οι θιγόμενοι , γίνει το φραγμα Καταφυλλιου -στο Αρδανοβο από τον ισχυρό όμιλο που έχει την ιδιοκτησία του αειφορικού έργου / υδροηλεκτρικό ισχύος 83 mw, που θα απογειώσει – κατά δική μας ελεύθερη άποψη , του ΔΣ Αργιθέας – του ΠΣ Θεσσαλίας – του Υπ Αγρ Ανξης – του ΚΑΣ κα – τα ερημουμενα χωριά , τις ορεινές κοινότητες και θα προσφέρει καθαρή ενέργεια και θέσεις εργασίας στους νέους .
Θα ανακόψει πλημμυρικά φαινόμενα και αναβαθμίσει τουριστικά τόπο .
Οποιος δεν έχει δει το χώρο της Επισκοπής Βραγκιανων ( μόλις 5 χλμ από όρια ν Άρτας – γέφυρα Κορακου ) έχει χάσει …
Στον ιερό ναό του Γενεθλίου της Υπεραγιας Δεσποίνης ημων αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας θα συρρεύσουν πιστοί ενορίτες από όλη την περιοχή κοιλάδας Αχελωου .
• Επίσης συνήθως παρίστανται πολιτικοί / κοινοβουλευτικοί -κομματικοί και αυτοδιοικητικοί , μας έχουν ενημερώσει σχετικά , καθώς και στελέχη δημοσίων υπηρεσιών .
Ο καιρός προβλέπεται καλος και το οδικό δίκτυο σχετικά καλό .
• Ελπίδα κατοίκων να φανεί και η ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας / περιφερειάρχης ή αναπληρωτής του – αντιπεριφερειαρχες νομού , σύμβουλοι ΠΣ , αντιπολίτευση .
* Για το Γενέθλιο ή Γενέσιο της Παρθένου Μαρίας γίνεται αναφορά το πρώτον στο Πρωτευαγγέλιο Ιακωβου ( απόκρυφο ) όπου ονοματίζονται οι γονείς : Ιωακείμ και Άννα ( τέλη Β αιώνα μΧ ).
^ Η Παναγία μας Ας αγκαλιάζει όλους και να χαρίζει υγεία χαρές ισορροπία και Ευ ζην !
Χρόνια πολλά – με υγεία !!!
( φωτό από αρχείο )

Δ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 7-9-22
Νομικός -Αιρετός ΤΑ 25 έτη

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Δημοτική Μουσική Σχολή Σοφάδων – Στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη των μαθημάτων
Επόμενο άρθρο Οι ώρες αγιασμών στα σχολεία της Β΄θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας