Ειδήσεις

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Στη Θεσσαλία χρειαζόμαστε συγκροτημένο σχέδιο


Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών για το κόμμα του αλλά και για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία, μετά τις πλημμύρες, και την ανασυγκρότησή της μας μίλησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Το Ηχόραμα 100,8 και η εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» με τη Βάσω Μπαλαμπάνη, συνάντησαν, το απόγευμα της Τρίτης 29 Μαϊου, τον κ. Τζανακόπουλο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όπου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της Νέας Αριστεράς στην Καρδίτσα, και κατέγραψε τις απόψεις του για τα δύο αυτά πολύ σοβαρά ζητήματα.

Πιο αναλυτικά, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε τα ακόλουθα:

 

Για τις ευρωεκλογές

«Είμαστε δέκα μέρες πριν από τις ευρωεκλογές. Η Νέα Αριστερά δηλώνει την παρουσία της σε ολόκληρη την Ελλάδα και βρισκόμαστε σήμερα και στην Καρδίτσα στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης προεκλογικής καμπάνιας έτσι ώστε να συζητήσουμε με τον κόσμο, να αναδείξουμε τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η κυβέρνηση της δεξιάς και να συζητήσουμε για τις εναλλακτικές λύσεις.

Η ακρίβεια, το στεγαστικό πρόβλημα, τα ζητήματα του περιβάλλοντος, τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους αλλά και, φυσικά, το μεγάλο ζήτημα της ειρήνης είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών των πολιτών αλλά και στο επίκεντρο της δικής μας προσοχής με βασική μέριμνα να μπορέσουμε να προτείνουμε συγκεκριμένες αριστερές λύσεις, εναλλακτικές λύσεις, απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία με την πολιτική της καταδικάζει τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στην ανέχεια και σε μια ανύπαρκτη προοπτική για το μέλλον».

 

Για τη Θεσσαλία

«Η Θεσσαλία πραγματικά έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλες καταστροφές και δυστυχώς βιώνει και τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης αλλά και της προσπάθειας της κυβέρνησης να αντλήσει
υπεραξίες μέσα από τα σχέδια ανοικοδόμησης τα οποία στην πραγματικότητα στοχεύουν  στην ενίσχυση της κερδοφορίας απλώς και μόνον λίγων ιδιωτών.

Εδώ στη Θεσσαλία χρειαζόμαστε συγκροτημένο σχέδιο για έργα υποδομής με συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο του δημοσίου, χρειαζόμαστε στήριξη του αγροτικού κόσμου, χρειαζόμαστε στήριξη της μισθωτής εργασίας, στήριξη των επαγγελματιών.

Για ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής. Αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να το εκπονήσει, ούτε, πολύ περισσότερο, να το υλοποιήσει η κυβέρνηση της δεξιάς.

Από τη μεριά της Νέας Αριστεράς, έχουμε, τους τελευταίους μήνες, πολλές φορές, επισκεφθεί τη Θεσσαλία, έχουμε πολλές φορές συζητήσει με τους πολίτες αλλά και τους τοπικούς φορείς για ένα νέο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ευρύτερης περιοχής, από τη Λάρισα, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο, να αναδιαρθρωθεί η οικονομία της περιοχής στην κατεύθυνση υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, του αγροτικού κόσμου, των μισθωτών, των επαγγελματιών.

Τις επόμενες μέρες, την Παρασκευή μάλιστα, θα παρουσιάσουμε ένα συνολικό σχέδιο το οποίο έχει προκύψει μέσα από έναν εξαντλητικό διάλογο τόσο με πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τοπικούς φορείς αλλά  και πολίτες το οποίο νομίζουμε ότι είναι το σχέδιο εκείνο το οποίο μπορεί να δώσει τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ανάγκη η πολύπαθη περιοχή της Θεσσαλίας».

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος - Εκδηλώσεις από το τμήμα Δημόσιας υγείας του Δήμου Καρδίτσας