Ειδήσεις

Δημοπρατείται μελέτη διακινδύνευσης πλημμύρας


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη «Ανάλυση διακινδύνευση πλημμύρας και masterplan έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Η μελέτη  αφορά στον σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων για την πόλη της Καρδίτσας, συνδυάζοντας σύγχρονα υδρολογικά και υδραυλικά εργαλεία υψηλής τεχνολογίας και με μεγάλες απαιτήσεις ως προς την εκτέλεσή τους.

Σκοπός του μελετητικού έργου είναι η ορθή και πλήρης αντιμετώπιση του προβλήματος διακινδύνευσης πλημμυρών και καταστροφών.

Ειδικότερα, η μελέτη πρόκειται να εξετάσει συστηματικά τη διακινδύνευση της πλημμύρας με βάση τα διαθέσιμα υδρολογικά και υδραυλικά δεδομένα, με σκοπό να προτείνει με τεκμηριωμένο και σαφή τρόπο τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση δράσεων και έργων που αποσκοπούν στην αντιπλημμυρική προστασία και την απομείωση του πλημμυρικού κινδύνου της πόλης της Καρδίτσας και των γειτονικών περιοχών της λεκάνης απορροής του ποταμού Καλέντζη.

Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από τη ΣΑΝΠ817.

Προηγούμενο άρθρο Ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα: Ο μικρός Πρίγκηπας στον πλανήτη των Χριστουγέννων - Επίσημη τελετή έναρξης
Επόμενο άρθρο Τον βουλευτή Γιώργο Κωτσό, επισκέφθηκαν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ΓΕΛ Παλαμά, Προαστίου και Ιτέας