Ειδήσεις

Δήμος Μουζακίου: Αίτημα Δημάρχου στο ΥΠΕΣ για νέα χρηματοδότηση λόγω Ιανού


Αίτημα για νέα χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, υπέβαλλε ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης , την Πέμπτη 04/03 με τον αριθ.πρωτ: 1840/04-03-2021, προκειμένου να αποκατασταθεί μέρος των ζημιών που προκάλεσε την 18η και 19η Σεπτεμβρίου, το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού».

Τη νέα χρηματοδότηση αιτήθηκε ο Δήμος Μουζακίου, με κωδικοποιημένες τις εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν και ανέρχονται στο ποσό των 900.000,00 €.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης, τόνισε: «Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ζητήματα που προέκυψαν από τον «Ιανό» είναι πολλά και χρήζουν νέας χρηματοδότησης. Επιβάλλεται και είναι επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε σε πρόσθετες δράσεις οι οποίες αφορούν στην αποκατάσταση ζημιών αγροτικής οδοποιίας ορεινών οικισμών του Δήμου μας, στον καθαρισμό από φερτά αποστραγγιστικών καναλιών πλημμυρισμένων γεωργικών εκτάσεων, στα  έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων συνεπεία πλημμυρών, στις αποφράξεις δικτύων ομβρίων πλημμυρισμένων οικισμών και στη σύνταξη μελετών για την αντιμετώπιση ζημιών από τη φυσική καταστροφή της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020. Ευελπιστούμε, το Υπουργείο να εγκρίνει και να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Τύρναβος, Ποταμιά και Φαρκαδόνα
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων Περιόδου 2021-2022