Ειδήσεις

Δήμος Μουζακίου: Σε εξέλιξη η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατειάς στην Τοπική Κοινότητα Κρανιάς


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Κρανιάς. Το έργο εντάσσεται σε σχέδιο τεχνικών παρεμβάσεων που έχει εκπονήσει ο Δήμος Μουζακίου για την αποκατάσταση ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα και την αναμόρφωση των κεντρικών πλατειών στις Τοπικές Κοινότητες Κρανιάς, Ριζοβουνίου και Παλαιοχωρίου, ύψους 325.000 ευρώ.

Σκοπός των εργασιών στην Τ.Κ. Κρανιάς είναι να γίνει η πλατεία πιο λειτουργική και να μπορεί να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, να γίνει σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους της κοινότητας, αλλά και την γύρω περιοχή. Με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη επιχειρείται η ανάδειξη των αξιόλογων υπαρχόντων στοιχείων της πλατείας, ενώ προτείνονται ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες όμως θα έχουν υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αντίκτυπο.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Συγκεκριμένα, στη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου (με τροποποιήσεις που ακολούθησαν), προβλέπονται:

  • Καθαίρεση των πλακοστρώσεων σε όλη την επιφάνεια της πλατείας που είχαν εκτεταμένες φθορές.
  • Επίστρωση όλης της επιφάνειας της πλατείας με νέα πλακόστρωση.

Επίσης, είναι προγραμματισμένες τεχνικές βελτιώσεις στον ηλεκτροφωτισμό ώστε να εξασφαλιστεί ελεύθερος χώρος και επαρκής φωτισμός για οργάνωση εκδηλώσεων, θα τοποθετηθούν νέα παγκάκια, ενώ αναμορφώνονται τα παρτέρια στις πλευρές της πλατείας και αποκτούν ομοιομορφία επενδεδυμένα  με πέτρα και αρκετό πράσινο. Επιπλέον, οι πλάτανοι που υπάρχουν θα φωτίζονταιαπό ειδικούς προβολείς οι οποίοι θα δημιουργούν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της νύχτας και θα αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισκέφθηκε την Τ.Κ. Κρανιάς, όπου και ενημερώθηκε επί τόπου για τις εργασίες τόσο από τον επιβλέποντα μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Θανάση Σπανό, όσο και από τον εργολάβο για την πορεία της ανάπλασης παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Παπακώστα, των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιώργου Κανιούρα, Σωκράτη Κωτίνα, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Βαγγέλη Καραμπέκου, τοπικών συμβούλων και δημοτών.

Σε συζήτηση που είχε με συνδημότες του, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται θα βελτιώσουν αισθητά την εικόνα της πλατείας και τις υποδομές της συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, αφού αυτοί είναι οι καθημερινοί χρήστες των κοινόχρηστων χώρων και φυσικά της κεντρικής πλατείας στην κοινότητα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις εργασίες της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοϊού την Παρασκευή 18/11