Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Έκτακτη Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας


Η πρόληψη και ετοιμότητα καθώς και οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν εκ νέου την περιοχή των Σοφάδων από την Δευτέρα 25/9 ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) του Δήμου Σοφάδων υπό την προεδρεία του Δημάρχου Θάνου Σκάρλου, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 23/9.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου επεσήμαναν τα επικίνδυνα σημεία της περιοχής και μίλησαν για τις ενέργειες του κάθε τμήματος σε περίπτωση ανάγκης. Ιδιαίτερα δε επισημάνθηκαν σημεία που υπέστησαν καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, όπως πχ αναχώματα.

Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Αθ. Σαμαράς, Δημ. Κοντοβάς, Γιώργος Τσιώτας και Παν. Κεφαλάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Ιωάννης Κουτσομηλιάς, ο Διοικητής της Π.Υ Σοφάδων Αντιπύραρχος Ζαβλάγκας Ευάγγελος, ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης,  η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Θεοπούλα Καλοστύπη, η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΣ κ. Μαρία Καραγεώργου, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Καλούνται όλοι οι Δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις χωρίς σοβαρό λόγο μετακινήσεις και να λάβουν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, που συνιστούν οι Αρχές.
Ο Δήμος Σοφάδων θα ενημερώνει για την απαιτηθεί με σχετικές ανακοινώσεις.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα στήριξης από τον Δήμο Παλαμά προς τους δημότες ύψους 5 εκ.€
Επόμενο άρθρο Ισχυρό πακέτο μέτρων στήριξης πλημμυροπαθών Δήμου Μουζακίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φάνης Στάθης