Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Εντυπωσίασαν τα έργα των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου


Τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς γιόρτασε την Τετάρτη 14 Ιουνίου το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σοφάδων και του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων μαζί με την επέτειο των δεκαπέντε χρόνων λειτουργίας του υπό τη διδασκαλία της ζωγράφου Αλέκας Κουκόσια.

Δεκάδες μικροί κα μεγάλοι μαθητές του Εργαστηρίου παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό. Έργα σε χαρτί ή σε καμβά που προέκυψαν στο πλαίσιο του προγράμματος που κάθε μαθητής ακολουθεί ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητές του.

Στην εκδήλωση που έγινε στο χώρο του Εικαστικού Εργαστηρίου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσινόπουλος και η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Κατερίνα Σταθοπούλου. Πλήθος κόσμου θαύμασε τα έργα της έκθεσης, μεταξύ αυτών και ο κ. Κώστας Σπανιάς, εκ των ιδρυτικών μελών του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως ο ίδιος Σοφάδων αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγοί και θα ενισχύουν με όλες τους τις δυνάμεις την πλούσια δραστηριότητα του Εικαστικού Εργαστήριου.

«Δήμος Μεγαρέων και ο ίδιος προσωπικά θα είναι αρωγοί και θα ενισχύουν με όλες τους τις δυνάμεις τόσο το. Εργαστήριο Εικαστικών
Τα μαθήματα γίνονται στο φιλόξενο χώρο που από χρόνια έχει παραχωρηθεί από το Δήμο για το ρόλο αυτό και βρίσκεται στις Εργατικές Κατοικίες του Σταθμού.
Να σημειώσουμε ότι είναι πολλές οι πανελλήνιες , αλλά και οι ευρωπαϊκές διακρίσεις που έχει λάβει σε αντίστοιχους θεματικούς διαγωνισμούς , ενώ πρόσφατα συμμετείχε με δεκατέσσερα έργα μαθητών 5 και 6 ετών στην εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας με τίτλο: « Η ζωή μας ζυμωμένη με σιτάρι, λάδι και κρασί» και θέμα τη διατροφή του τόπου μας.
Κάθε χρόνο και στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς του στην τοπική κοινωνία το Εργαστήρι δωρίζει τα ομαδικά έργα του σε Δημοτικά Σχολεία τόσο των Σοφάδων, όσο και όλης της Περιφερειακής Ενότητας. Ήδη δεκάδες τέτοια έργα κοσμούν τους διαδρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους πολλών σχολείων και της Καρδίτσας.
Στόχος του είναι να δίνει την ώθηση στους μαθητές του να κυνηγούν τα όνειρά τους, να μοιράζονται τις ανησυχίες τους μέσα από την Τέχνη, να καλλιεργούν την ευαισθησία τους και να διασκεδάζουν με το τελικό αποτέλεσμα.
Η έκθεση εντάσσεται στις ετήσιες κορυφαίες εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων που φέτος έχουν θέμα : « Όταν παίζαμε στους μαχαλάδες» και οι οποίες θα συνεχιστούν στην Κεντρική Πλατεία Σοφάδων τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 9μ.μ.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σοφάδων- Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ.

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα