Ειδήσεις

Δίνουμε ηχηρή απάντηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της εργατικής Πρωτομαγιάς


Το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου ν. Καρδίτσας, το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων ν. Καρδίτσας και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας οργανώνουν σύσκεψη για τον συντονισμό και την οργάνωση του αγώνα μπροστά στην Πρωτομαγιά.

Το 2021, 100 περίπου χρόνια μετά τη θέσπιση του 8ώρου στην Ελλάδα, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο, η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, με μισθό 550 ευρώ.

Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση. Ταυτόχρονα,  θέλει να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα Σωματεία μας, γι αυτό ετοιμάζει το φακέλωμά μας, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Δεκατρείς μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως και όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού, αρνείται την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Τώρα είναι επιτακτικό συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης και την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ να εκφυλίσουν πλήρως την εργατική Πρωτομαγιά. Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ αρνήθηκε την πρόταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για κοινή μέρα εορτασμού την 6η Μάη απέναντι στο νομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης και ευθυγραμμίστηκε με τη θέση του υπουργείου για μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, «κολλητά» δηλαδή με τις αργίες των ημερών.         

Δίνουμε ηχηρή απάντηση σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και εκφυλισμού της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οργανώνουμε την απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη  6 Μάη, στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία  και συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  τους αυτοαπασχολούμενους, την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων,  τους συνταξιούχους, τους  φορείς των γυναικών και της νεολαίας του νομού να παρευρεθούν στη σύσκεψη και μαζί να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας.

    Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20/4/2021 και ώρα 19:00 στο αίθριο της δημοτικής αγοράς.

Προηγούμενο άρθρο Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο πρώτος Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα