Ειδήσεις

Δίπλα στα παιδιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τιμόθεος


Δίπλα στα παιδιά βρέθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, υπεύθυνο του Γενικού Φιλοπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς επισκέφθηκαν τους μαθητές από τις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα τα σχολεία του Αρτεσιανού, της Μαγούλας, του Προαστίου και της Αγίας Τριάδος.

Συνομίλησε με τους καθηγητές και δασκάλους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πλημμύρες, και με περίσσεια πατρικότητα και αγάπη επικοινώνησε με τους μαθητές στους οποίους μοίρασε από μια δωροκάρτα των 30 ή 50 ευρώ με σκοπό να αγοράσουν από τα Βιβλιοπωλεία της πόλεως της Καρδίτσας ό,τι χρειάζονται για την σχολική τους χρονιά πέραν της γραφικής ύλης που μοιράστηκε.

Τα έξοδα της όλης αυτής προσπάθειας ανέρχονται σε προϋπολογισμό 77.000,00€, τα οποία και θα καλυφθούν από το Γενικό Φιλοπτωχο Ταμείο της Ιεράς  Μητροπόλεως, με σκοπό να βοηθηθούν οι μαθητές, να μειωθεί το κόστος των οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, αλλά και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην μεγάλη βοήθεια που έχει σταλεί και στέλνετε και σε γραφική ύλη από όλη την Ελλάδα, ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε η βοήθεια που στέλνουν να τους την αποδώσει ο Θεός εκατονταπλάσια.

 

Προηγούμενο άρθρο Αχτίδα χαράς και ελπίδας ο φετινός 12ος Μύλος των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Νέες πληρωμές αρωγής στους πλημμυροπαθείς