Ειδήσεις

Διψούν οι καλλιέργειες σε Παλαμά και Ερμήτσι


Σε αγροτική κινητοποίηση προχώρησαν, το πρωί της Τετάρτης 3 Αυγούστου, αρδευτές από την περιοχή του Ερμητσίου και τμήματος του Παλαμά για το γεγονός πως εδώ και δύο εβδομάδες δεν φτάνει στη περιοχή αρδευτικό νερό μέσω του δικτύου.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας, στη διασταύρωση του Ερμητσίου.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι αρδευτές, περισσότερα από 5.000 στρέμματα παραμένουν απότιστα εδώ και δύο εβδομάδες, διότι εν επαρκεί το νερό της άρδευσης στη περιοχή (καταληκτικό σημείο του αρδευτικού δικτύου), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής.

Όλοι τους ζητούν από Περιφέρεια και Δήμους (Σοφάδων και Παλαμά) να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας λύσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή ΄΄Θεσσαλικό Περισκόπιο΄΄ της ΕΡΤ ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας έκανε λόγοι για ένα διαχρονικό πρόβλημα αφού δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα έργα και κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Παλαμά να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

 

Απαγόρευση ποτίσματος σε Ιτέα και Αστρίτσα

Στο μεταξύ, απαγορεύεται το πότισμα από την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 19:00 πμ το πρωϊ έως το Σάββατο 6 Αυγούστου στις 19:00 μμ απόγευμα λόγω αναπλήρωσης δικτύου.

1  Σε όλη την παλιά κοίτη του ποταμού Ενιπέα, από το φράγμα “Στενά” έως και φράγμα “Μύτικα”

2  Στο κεντρικό κανάλι Ιτέας, από παλιά κοίτη ποταμού Ενιπέα έως και αρχαία Συκεών.

3  Σε όλο το μήκος του καναλιού ζυγαριά “Σαμαρά – Παπαλόπουλου”

Επίσης, απαγορεύεται το πότισμα από την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 7:00 πμ το πρωί έως και το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 7:00 πμ το πρωί σε όλο το αρδευτικό δίκτυο της κοινότητας Αστρίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεά κλιματιστικών στο Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο 3η δημόσια κοινωνική διαβούλευση Δήμου Λίμνης Πλαστήρα