Ειδήσεις

ΔΟΠΑΠΑΠ: Πάρε το ποδήλατό σου και έλα


Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός παγκοσμίου εμβέλειας λαμβάνει χώρα από τις 26 Απριλίου έως τις 1 Μαΐου 2022. Μετά από 10 χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο με την διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. 20 επαγγελματικές και εθνικές ομάδες, 170 αθλητές θα διασχίσουν σε 5 αγωνιστικές ημέρες (5 ΕΤΑΠ) συνολικά 875 χλμ. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν στις 26 Απριλίου από το Ηράκλειο Κρήτης και θα τερματίσουν στις 1  Μαΐου στα Ιωάννινα.

Εννέα (9) πόλεις, δεκάδες μικρότερες πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις, ανάμεσα τους και περιοχές του Δήμου Παλαμά, συνθέτουν τον χάρτη των όμορφων αυτών διαδρομών με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας.

Το Σάββατο 30 Απριλίου, προτελευταία ημέρα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου (4ο ΕΤΑΠ), το πελοτόν με αφετηρία την Καρδίτσα θα ακολουθήσει την διαδρομή πόλη της Καρδίτσας–Λίμνη Πλαστήρα– Σοφάδες–ΓοργοβίτεςΜάρκοΠαλαμάςΒλοχός – Φαρκαδόνα με τερματισμό την πόλη της Λάρισας καλύπτοντας συνολικά 176,5 χ.λ.μ. ορεινού και πεδινού τμήματος του νομού Καρδίτσας.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να δουν από κοντά, χωρίς αντίτιμο, μοναδικές  θεαματικές μονομαχίες υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα περάσουν από το Δήμο μας, διασχίζοντας τον θεσσαλικό κάμπο. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο, σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Στηνπόλη του Παλαμά, και συγκεκριμένα στην έξοδο του κλειστού Γυμναστηρίου, θα πραγματοποιηθεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Το sprint ευθείας. Εκεί οι επαγγελματίες αθλητές περνώντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα και ανάλογα με την κατάταξή τους συλλέγουν πολύτιμους πόντους για την ομάδα τους με σκοπό να κερδίσουν τη φανέλα του sprintτου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων ο  Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π.  με σύνθημα  «Πάρε το ποδήλατό σου και έλα»  προσκαλεί όλα τα παιδιά και όλους τους δημότες όλων των ηλικιών, το Σάββατο 30 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. να πάρουν μέρος στους ποδηλατικούς αγώνες δεξιοτεχνίας που θα πραγματοποιηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαμά. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια.Όλοι οι συμμετέχοντες θα μπουν στην κλήρωση για τρία ολοκαίνουργια ποδήλατα που είναι προσφορά του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π).

Ο Δήμος Παλαμά με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π) και σε συνεργασία με τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες εξασφάλισε έναν πολύ μεγάλο αριθμό εθελοντών, συνολικά 80 (ογδόντα), οι οποίοι θα συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Το Σάββατο 30 Απριλίου και κατά τις ώρες 11:00 έως 14:30 στα πλαίσια διεξαγωγής του Διεθνή Ποδηλατικού γύρου Ελλάδας και για να αποφευχθεί η πρόκληση τροχαίου ατυχήματος δεν πρέπει, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, να κινείστε στο ανωτέρω οδικό δίκτυο ούτε να σταθμεύετε τα οχήματά σας κατά μήκος αυτού (ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Την αρδευτική διώρυγα στον Πρόδρομο αποκαθιστά η Περιφέρεια