Ειδήσεις

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για άτομα άνω των 45 ετών


Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (THMMY), και πιο συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων σε άτομα άνω των 45 ετών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο τετράωρα μαθήματα που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 5 – 15 Ιουλίου 2022 στο εργαστήριο υπολογιστών του ΤΗΜΜΥ και θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα θα καλύπτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες χρήσιμες στην καθημερινότητα καθώς και απλές έννοιες προγραμματισμού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν βήμα προς βήμα καθοδήγηση από τους διδάσκοντες στην εκτέλεση κατάλληλα σχεδιασμένων ψηφιακών διεργασιών που απευθύνονται σε άτομα με μικρή ή και καθόλου εμπειρία στο ψηφιακό περιβάλλον.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται στα πλαίσια του ερευνητικού έργου Silver Coders που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2021 έως το 2023. Επιστημονικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του ιδίου τμήματος Ηλίας Χούστης.

Προηγούμενο άρθρο Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα / Άσκηση Ετοιμότητας - ΕΔΑ ΘΕΣΣ - Πυροσβεστική Υπηρεσία- Πολιτική Προστασία