Ειδήσεις

Δώρισαν ζωή οι αιμοδότες του Παλαμά


Για μία ακόμη φορά η κοινωνία του Παλαμά απέδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη, την ευαισθησία, την κοινωνική συνείδηση και την ανιδιοτέλεια που την διακρίνει, συμμετέχοντας μαζικά στην  αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του πολιτιστικού κέντρου Παλαμά τηρώντας με ευλάβεια όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά κτλ.)

Ήταν η 50η αιμοδοσία (έκτακτη και επετειακή!) στα 13 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου, στην οποία προσήλθαν πολλοί συμπολίτες μας  και στο πνεύμα των Άγιων Ημερών χάρισαν ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο τόσο στον εαυτό τους όσο και σε πολλούς συνανθρώπους τους!

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης αλλά και της τήρησης  ευλαβικά των μέτρων (ανά δύο έμπαιναν στην αίθουσα οι αιμοδότες) η αιμοδοσία διήρκησε περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Τελικά συλλέχθηκαν 57 πολύτιμες φιάλες αίματοςοι οποίες θα τονώσουν τα αποθέματα αίματος στο Γ.Ν. Καρδίτσας, τα οποία  λόγω της ιλιγγιώδους αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας είναι λιγοστεύουν επικίνδυνα!.

Εξαιρετικά σημαντικό και ελπιδοφόρο στοιχείο οι αρκετοί νέοι αιμοδότες (στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά) που έδωσαν αίμα και καθιστούν βέβαιο πλέον με την παρουσία τους το αίσθημα ότι το λειτούργημα αυτού του συλλόγου θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη!

Δεν μπορούμε να μην εξάρουμε για ακόμη μια φορά την εκπληκτική δουλειά που γίνεται από τα παιδιά της επιτροπής νέων αιμοδοτών του Σ.Ε.Α. Παλαμά. Η παρουσία πολλών νέων παιδιών στην αιμοδοσία είναι κυρίως αποτέλεσμα της ενημέρωσης και της παρότρυνσης που γίνεται από τα μέλη της επιτροπής. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Μάλιστα στη χθεσινή αιμοδοσία παραβρέθηκαν οι Κων/νος Παπαντίνας, Θάνος Κατής και Έλλη Παπαντίνα, μέλη της επιτροπής!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που παραβρέθηκαν στην αιμοδοσία, εκφράζοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπό τους, μίας και το αίμα ούτε παράγεται αλλά ούτε και αντικαθίσταται, παρά μόνο προσφέρεται!

Ευχαριστούμε επίσης πολύ την ιατρό κ. Παπαδημητρίου και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσα. Για ακόμη μια φορά ήταν άψογοι!.

 

Στήριξη και στο Σπίτι της Αγάπης

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά αγόρασε τρόφιμα με σκοπό να τα μαγειρέψει και να τα μοιράσει Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στους συμπολίτες μας που σιτίζονται από το “Σπίτι της Αγάπης” του Παλαμά!

Ήδη την παραμονή των Χριστουγέννων η ταμίας του Συλλόγου μας κ. Ευαγγελία Ράγια και ο σεφ και αιμοδότης Θέμης Αποστολάκης (τον οποίο ευχαριστούμε θερμά), βοηθούμενοι από τον Αλέξανδρο Γκαζούνη-Πρόεδρο, τον Σπύρο Μπενέκη-αντιπρόεδρο και τον Κωνσταντίνο Μπούτα-Γ. Γραμματέα μαγείρεψαν φαγητό που μοιράστηκε στους δικαιούχους. Σε όσους δεν μπόρεσαν να το παραλάβουν από το “Σπίτι της Αγάπης”, το διένειμαν τα μέλη του Δ.Σ. κατ’ οίκον. Το ίδιο θα γίνει και την παραμονή της πρωτοχρονιάς!

 

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κώστα Τσιάρα
Επόμενο άρθρο Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων