Ειδήσεις

Δράσεις – Εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου για τον μήνα Δεκέμβριο


Πλούσια ήταν η δράση του Μουσικού Σχολείου τον Δεκέμβριο, τον τελευταίο μήνα του έτους. Μαθητές και μαθήτριες, ορχήστρες και χορωδίες, ολιγομελή και πολυμελή σύνολα ανταποκρίθηκαν όπως προστάζει το πνεύμα των ημερών στις προσκλήσεις φορέων και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες πλημμύρισαν κάθε γωνιά της πόλης μας. Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, σε ελληνικούς και ξένους στίχους, ακούστηκαν παντού, για να κάνουν τη διάθεση όλων μας πιο γιορτινή και χαρούμενη Πιο αναλυτικά, τα νέα του Μουσικού Σχολείου για το μήνα Δεκέμβριο έχουν ως εξής:

-Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο, μίλησε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α Γυμνασίου για το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων και μοίρασε την Καινή Διαθήκη στους μαθητές.

– Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων μαζί με την εκπαιδευτικό μουσικής κ. Ζάχου επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης τους και πραγματοποίησαν ηχογράφηση στο στούντιο του σχολείου. Οι μικροί μαθητές βίωσαν από κοντά τη διαδικασία της ηχογράφησης ενός τραγουδιού (ομαδική – ατομική), ξεναγήθηκαν στο Μουσικό Σχολείο και ήρθαν σε επαφή με πολλά διαφορετικά μουσικά όργανα.

-Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το πρωί  ο Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο.Το Μουσικό Σχολείο ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και τμήμα της Χορωδίας Ομοίων Φωνών με μαέστρο τον κ. Ζαχαρτζή έψαλε τον Εθνικό Ύμνο με τη λήξη της εκδήλωσης.

– Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ολιγομελές οργανικό και φωνητικό σχήμα με υπεύθυνο τον κ, Παλαπέλα συμμετείχε σε εκδήλωση του Κέντρου Πρόληψης ν. Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία. Μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, στολίστηκε το δέντρο των ευχών και το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς ανέλαβε το Μουσικό Σχολείο.

– Για τρεις μέρες, Δευτέρα 19, Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, μαθητές και μαθήτριες από τρία Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας (5ο, 8ο και 18ο Δημοτικά) επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου, ενημερώθηκαν αναλυτικά για το πρόγραμμα μαθημάτων και πραγματοποίησαν κοινή πρόβα με ορχηστρικά σύνολα του σχολείου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία. Τις ομάδες των μαθητών συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί μουσικής (κ. Νταλαγιώργου, κ. Εγγλέζου και κ. Τσουκαλά αντίστοιχα και εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων) και το Διοικητήριο του Μουσικού Σχολείου γέμισε από χαρούμενες παιδικές φωνούλες.

– Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το απόγευμα, μέρος της Συμφωνικής Ορχήστρας του σχολείου με υπεύθυνη την κ. Αθανασίου, ανταποκρίθηκε στην  πρόσκληση του Διευθυντή του 8ου Δημοτικού Σχολείου να συμμετέχει στη γιορτή του σχολείου και 25 μελές ορχηστρικό σύνολο συνόδεψε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της χορωδίας. Μαζί με την ορχήστρα, συμμετείχε ομάδα εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου, αποτελούμενη από τους/τις: κ. Καρέτσο και κ. Κωτούζα (βιολί), κ. Καραμήτρου (ακορντεόν), κ. Σαφαρή (βιολοντσέλο) και κ. Αντωνίου (πιάνο).

– Την Πέμπτη  22 Δεκεμβρίου το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Γ Λυκείου συνοδευόμενοι από τον καθηγητή  Βυζαντινής κ. Καρέτσο, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ξενώνα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Ζέφυρος» του γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας και, μαζί με όργανα, έψαλαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στους ασθενείς και το προσωπικό.

– Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου το πρωί, στο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης, πραγματοποιήθηκε δράση, στην οποία προσκεκλημένος ήταν ο Βιβλιοθηκονόμος των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας, κ. Θανάσης Κουρόγλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρόγλου διάβασε μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία, την οποία πλαισίωσαν μουσικά μαθητές από διάφορα τμήματα του σχολείου μας, και στη συνέχεια έγινε συζήτηση  με τους μαθητές. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη δράση ήταν οι κ. Βαγενά και κ. Παναγιώτου.

– Στις 22 Δεκεμβρίου το απόγευμα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για το Μαγεμένο Δάσος, δύο μουσικά σύνολα του σχολείου, το σύνολο κρουστών δρόμου Bucketdrumming(με υπεύθυνο τον κ. Μάρκου) και το σύνολο τζαζ (με υπεύθυνο τον κ. Λάππα) παρουσίασαν το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμά τους στην κεντρική πλατεία της πόλης, μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πλήθος συμπολιτών και επισκεπτών καταχειροκρότησαν τα σύνολα του Μουσικού Σχολείου που ερμήνευσαν πρωτότυπες διασκευές γνωστών μελωδιών και ρυθμικά εντυπωσιακά σετ.

– Τέλος, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί στο Κινηματοθέατρο, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Μουσικού Σχολείου. Πέντε μουσικά σύνολα (Σύνολο Ελληνικής Μουσικής – υπεύθυνος: κ. Παππάς, Σύνολο πνευστών – Μπαντίνα  – υπεύθυνος: κ. Παλαπέλας, Σύνολο τζαζ – υπεύθυνος: κ. Λάππας, Χορωδία Ομοίων Φωνών – υπεύθυνος: κ. Ζαχαρτζής, Σύνολο Bucketdrumming  – υπεύθυνος: κ. Μάρκου, Συμφωνική ορχήστρα – υπεύθυνοι: κ. Αθανασίου, κ. Ζαφειρόπουλος)  σε συνεργασία με τις χορωδίες τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας  (χορωδίες από το 5ο, 8ο και 18ο Δημοτικά Σχολεία) και με θεατρικές ομάδες (υπεύθυνες κ. Παναγιώτου και κ. Μπρούτσου) δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που καταχειροκροτήθηκε από το κατάμεστο Κινηματοθέατρο. Η σκηνή αποδείχτηκε πολύ μικρή για να ανταποκριθείστον μεγάλο αριθμό συντελεστών που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και κάτω από τις οδηγίες ομάδας καθηγητών παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα. Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος επισήμων και εκπρόσωποι φορέων και στο τέλος, αφού ο Διευθυντής κ. Λίτσιος συνεχάρη τους συντελεστές και  ευχήθηκε για τις μέρες των Χριστουγέννων, όλα τα σύνολα μαζί, χορωδίες και ορχήστρες, κάτι περισσότερο από 250 μαθητές, έκλεισαν ψάλλοντας την Άγια Νύχτα και το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από μαγικό. Καλές Γιορτές!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου πρωτομάρτυρος και αρχιδιακόνου Στεφάνου
Επόμενο άρθρο Δέματα αγάπης σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας